Societat 31/12/2012

Detenen 33 lladres en un mes a l'Alt Empordà en controls contra els assalts violents

Entre els lladres hi ha dos joves a qui els Mossos d'Esquadra relacionen amb 27 robatoris comesos a la zona

Acn
2 min

RosesUn mes de pressió policial i controls contra els robatoris violents i els assalts a l'Alt Empordà s'ha saldat amb 33 detinguts. Els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Roses i Castelló d'Empúries han enxampat alguns dels lladres pràcticament 'in fraganti' i han pogut resoldre robatoris que es remuntaven a l'estiu. Entre els detinguts hi ha dos lladres de 20 i 21 anys de Roses, a qui han pogut relacionar amb 27 robatoris amb força comesos a la zona. Disset dels detinguts són per robatoris amb força; quatre, per endur-se cotxes; tres, per robatoris amb violència i intimidació, i quatre més, per furt. A més, han localitzat i detingut cinc persones que tenien causes pendents amb la justícia.

Els detinguts per 27 robatoris són Ibrahim El B., de 21 anys i Soufiane B. de 20. Els dos són de nacionalitat marroquina i veïns de Roses. El 23 de desembre van passar a disposició judicial però van quedar en llibertat provisional.

Les policies també han detingut dues dones per robatori amb força en una segona residència d'Empuriabrava. Tot i que la detenció ha estat aquest novembre, el robatori amb el qual les relacionen s'hauria produït entre el mes de juny i el mes de setembre, quan el propietari estava fora. Les lladres haurien forçat el pany de la cuina de l'habitatge per entrar i endur-se un llit, una trona, parament per a la llar i objectes per a mainada. El dispositiu i les investigacions posteriors han aconseguir acabar amb les suposades autores detingudes.

Una altra de les actuacions ha servit per resoldre un robatori a punta de pistola comès el 30 de novembre en un bar musical de Roses. Aquella nit dos homes van abordar un treballador quan estava tancant el local i el van colpejar fins que van aconseguir reduir-lo i lligar-lo. Mentre forçaven la màquina escurabutxaques i la de tabac, un home que entrava al local els va sorprendre. Durant la fugida van sostreure la motxilla al treballador. Contenia 500 euros en efectiu, un telèfon mòbil i unes claus.

Arran de la investigació i gràcies al dispositiu organitzat, els mossos van localitzar un dels sospitosos. També van trobar l'arma semiautomàtica que haurien utilitzat els assaltants durant el robatori, que va resultar ser simulada.

stats