SOCIETAT
Societat 23/07/2012

On amaga els diners Fèlix Millet?

Tres anys després de l'escorcoll del Palau de la Música es desconeix el destí de 18 milions d'euros desviats

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl 23 de juliol del 2009 la societat catalana contemplava estupefacta com els Mossos d'Esquadra escorcollaven el Palau de la Música, una de les institucions més emblemàtiques del país. Tres anys després, tot continua pràcticament igual: encara no s'ha celebrat cap dels judicis, només s'ha acabat una de les investigacions i el jutge encara busca el destí de 18 milions d'euros desviats.

La instrucció ha revelat un desfalc de 35 milions d'euros, com a mínim, a càrrec de l'expresident de la institució, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, i ha esquitxat el PSC –amb la imputació de l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona– i CDC –encara s'ha de veure si el presumpte finançament irregular de la formació política comportarà més imputacions–. En tot aquest temps, Millet i Montull només han estat 13 dies a la presó.

Ara, el Palau de la Música surt del pou. El seu director, Joan Oller, envesteix la crisi amb inventiva: busca nous ingressos amb el turisme, el micromecenatge i ambiciona aconseguir que no quedi ni una entrada per vendre. En la temporada que acaba de tancar, ha aconseguit un increment de públic del 8% en els concerts de producció pròpia.

stats