L'amic romanès que va ajudar Morate a amagar-se diu que el jove li va confessar el crim però no el va creure

Assegura que es pensava que "només volia impressionar-lo"

Istvan Horvath, el ciutadà romanès acusat d'ajudar a ocultar-se a Romania Sergio Morate, principal sospitós del doble crim de les noies de Conca, ha revelat aquest dimecres a Efe alguns detalls sobre la seva fugida a Lugoj. Segons Horvath, Morate va confessar-li que havia assassinat la seva exnòvia, però ell "no el va creure" i es va pensar que "només intentava impressionar-lo". "Per això no vaig trucar a la policia", ha afegit.

Els dos homes s'havien conegut a la presó, a Espanya, i Horvath assegura que Morate es va posar en contacte amb ell recentment: "Em va enviar un missatge i em va dir que havia fet una cosa. Després em va trucar i em va dir que estava perdut per algun lloc a Àustria, però no va dir-me res més. El vaig anar a buscar a Hongria i el vaig portar cap a Romania".

"M'ha destrossat la vida"

Horvath, que va ser detingut dijous juntament amb Morate, es va mostrar aparentment commocionat per l'assassinat de les dues joves de Conca, Marina Okarynska i Laura del Hoyo, i va assegurar que es tractava d'un acte " imperdonable". "Era amic del Sergio, ens vam conèixer a la presó a Espanya quan em van detenir per un accident. Hauria d'haver estat el padrí dels seus fills", ha explicat. "M'ha destrossat la vida, estic casat i amb feina. I ara tinc problemes amb la policia per culpa seva", s'ha lamentat.

Horvath, de 27 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs poc després de la seva detenció, i la policia l'investiga com a possible còmplice. Sergio Morate, el principal sospitós de la mort de les noies, es troba en presó provisional a Romania, després de declarar-se innocent i sostenir que tem per la seva vida si torna a Espanya.