Societat 08/10/2014

Mato demana a l'oposició que no creï alarmisme perquè "la possibilitat de contagi és molt baixa"

La ministra de Sanitat considera que ha actuat amb "transparència" i "responsabilitat"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La ministra de Sanitat, Ana Mato, aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridDesprés de no sortir ahir del ministeri de Sanitat, Ana Mato s'ha vist obligada aquest dimecres a respondre a la crisi de l'Ebola. I ho ha fet cedint el protagonisme al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha avançat les paraules que després Mato repetiria fil per randa durant la sessió de control al Congrés. El PSOE li ha preguntat fins a tres vegades per la seva breu compareixença del dilluns i per la manca d'informació que han denunciat tant professionals de la sanitat com ciutadans, però Mato ha respost sempre amb un mateix argument, que ha llegit fins a tres vegades. Per a la ministra, el govern espanyola està "actuant amb màxima transparència, responsabilitat i coordinació amb les institucions espanyoles, europees i internacionals per respondre al contagi de la pacient". Per això, els "ciutadans poden confiar amb els excel·lents professionals que estan absolutament preparats per afrontar la situació", ha dit entre queixes dels diputats.

En aquest sentit, ha criticat a l'oposició per crear alarmisme: "La nostra obligació és donar tranquil·litat als ciutadans, que la tenen, perquè comptem amb els millors professionals. No creïn alerta i treballin amb nosaltres per superar la crisi sanitària", ha dit.

Preguntada als passadissos del Congrés sobre la possibilitat de més casos, la ministra ha recalcat que "la possibilitat de contagi és molt baixa".

stats