Societat 22/07/2015

Andreu Buenafuente farà el pregó de la Mercè

La missa no formarà part del programa oficial i l'alcaldessa no hi assistirà per "respecte a la pluralitat religiosa de la ciutat"

Ara
2 min
Ada Colau i Andreu Buenafuente, durant la presentació de les festes de la Mercè / TWITTER

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que el pregoner de les Festes de la Mercè d'aquest 2015 serà l'humorista Andreu Buenafuente. Colau també ha notificat canvis destacats en el format de les festes, que començaran el 18 de setembre, com ara que la missa deixarà d'estar convocada com a acte oficial de la programació. L'alcaldessa ha dit que la missa sí que se celebrarà, però que no hi haurà representació política del consistori.

Colau no hi assistirà "per respectar la pluralitat de creences de la ciutat". Es mantindrà, això sí, el seguici popular fins a la plaça de la Mercè.

Colau també ha avançat que de cara a properes edicions de la festa i quan el seu equip ja n'assumeixi tota la preparació, es treballarà per descentralitzar la programació i portar més actes als barris. "Volem que els barris hi tinguin més protagonisme", ha dit.

L'alcaldessa ha assegurat que ha ofert a Buenafuente ser pregoner perquè "en èpoques de crisi i de canvi és més necessari que mai l'humor, perquè ens uneix i ens cohesiona". L'humorista, per la seva banda, ha explicat que va acceptar ràpidament l'oferiment de l'alcaldessa. "Li vaig dir que sí de seguida perquè aquestes coses no s'han de meditar gaire, i per a mi és un honor i un orgull".

Buenafuente, que ha confessat que va pensar que Colau li estava fent una broma quan li va fer la proposta, ha avançat que amb el seu pregó intentarà "fer riure i reflexionar sobre el model de ciutat que volem".

L'acte d'aquest dimecres també ha servit per presentar el cartell de la festa, que és obra de l'irlandès Sean Scully. La ciutat convidada a la Mercè 2015 serà Buenos Aires.

El consistori ha modificat enguany les dates de la Mercè per evitar que coincideixin amb les eleccions del 27-S i es faran entre el 18 i el 24 de setembre. El pressupost de la festa és de 3,1 milions d'euros.

stats