Un grup d'antifeixistes impedeixen la concentració de membres d'extrema dreta convocada a la Rambla

Josep Anglada, regidor de Plataforma Vigatana, agredeix un altre edil durant l'acte de record a les víctimes

Diverses organitzacions d'extrema dreta com la Falange, Democracia Nacional o Plataforma per Catalunya han convocat una concentració aquesta tarda a la Rambla de Barcelona contra l'islam que ha aplegat una vintena de persones, la majoria caps rapats. L'acte ha sigut contraprogramat per la plataforma Ciutat Vella antifeixista per denunciar "el terror del Daeix i l'odi feixista". Els dos col·lectius s'han trobat a la Rambla on uns 300 membres de l'organització antifeixista han impedit que tirés endavant la concentració racista.

Per impedir-ho, els antifeixistes han encerclat els membres d'extrema dreta, els han llançat ous i ampolles i després s'hi han abraonat i els han donat diversos cops de puny fins que els Mossos d'Esquadra han intervingut fent un cordó policial per evitar que els manifestants d'extrema dreta fossin apallissats.

La policia se'ls ha endut en diferents furgons policials fent marxa enrere per la Rambla mentre els antifeixistes els seguien cridant consignes com "Els carrers seran sempre nostres", "Fora feixistes dels nostres barris" o "Nazis no, nazis no, nazis no". Un grup nombrós ha seguit dos dels feixistes que no han pujat als furgons i els han donat cops i empentes fins que tots dos han pogut fugir corrent.   

Aquest és un dels moments en què el col·lectiu antifeixista ha rodejat els membres d'extrema dreta:

Agressió d'Anglada a Vic

L’acte de record i homenatge a les víctimes de l’atemptat convocat aquest migdia a Vic ha acabat amb dues denúncies. Els fets s’han produït a la plaça Major de Vic durant els 5 minuts de silenci en condemna del terrorisme. Abans de començar, la tensió era palpable en l’ambient. Josep Anglada, regidor de la Plataforma Vigatana, s’ha presentat a la concentració amb un cartell afí a la seva ideologia d'extrema dreta on podia llegir-se: “Som identitaris, fora jihadistes de Catalunya”.

Segons ha explicat Anna Erra, alcaldessa de Vic, en arribar a la concentració ha demanat a Anglada que retirés el cartell “perquè no era ni el lloc ni el moment”. Davant la negativa de l’expresident de Plataforma per Catalunya d’amagar el cartell, una colla de regidors del consistori s’han situat al seu davant per evitar que es pogués llegir. Jaume Colomer, regidor d’ERC a Vic, ha decidit prendre-li el cartell, una acció que no ha agradat a Anglada, que l'ha intentat recuperar mentre dirigia nombrosos insults al republicà. 

Ha sigut minuts després de la picabaralla que Anglada ha donat un cop de puny a les costelles d’Arnau Martí, regidor de Vic per a Tots. L’agressió del dirigent xenòfob ha sigut denunciada per Arnau Martí i també per l’Ajuntament. Segons ha explicat Anna Erra, “no es pot tolerar un acte d’agressivitat cap a un càrrec electe en cap context, i menys en un acte públic”.