Societat 18/08/2017

"Tristesa profunda" a Rubí per la mort ahir a Barcelona de dos veïns: un nen de 3 anys i el seu oncle avi

La mare i la germana del nen mort ja han rebut l'alta, i la dona de l'home també mort segueix ingressada però fora de perill, segons informa Rubí TV de fonts familiars

Xavi Segura
2 min
La plaça de l'Ajuntament de Rubí, plena durant els 5 minuts de silenci

RubíRubí és avui una ciutat consternada i amb molt dolor per la mort de dos dels seus veïns en l’atemptat de Barcelona. Es tracta d’un nen de 3 anys i el seu oncle avi que passejaven per la Rambla en el moment dels fets. Les dues víctimes també anaven acompanyades de la mare i la germana del nen i la dona de l’home mort, totes tres ferides en l’atac. La mare i la germana ja han rebut l'alta de l'hospital, mentre la dona de l'altra víctima segueix ingressada a l'Hospital del Mar, però ja fora de perill, segons informa Rubí TV de fonts familiars.

“Costa expressar amb paraules el que sentim avui amb aquest atemptat salvatge que rebutgem enèrgicament”, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, que ha encapçalat els 5 minuts de silenci al costat de tots els regidors. L'alcaldessa ha llegit un manifest al finalitzar l’acte en el qual s’ha pogut veure que estava profundament emocionada. “Sentim molt dolor, impotència, ràbia i una tristesa profunda”, ha dit Martínez.

La junta de portaveus de Rubí s’ha reunit després de l’acte per aprovar la prolongació fins més enllà de 3 dies les jornades oficials de dol al municipi i posar a disposició de la ciutadania un llibre de condolences per expressar el seu suport a la família víctima de l’atemptat.

Abans de començar els 5 minuts de silenci, els carrers que porten a la plaça de l’Ajuntament eren un riu de gent que anava a participar a l’acte. Veïns i veïnes han expressat el seu condol portant espelmes i flors davant de consistori, en unes escenes que s’han repetit davant de la Cansaladeria Milà, ubicada al centre de la població, on treballa de dependenta la dona de l'home mort a l’atac, que també ha quedat ferida. Per aquesta raó la família era molt coneguda a tot el municipi.

Espelmes davant la carnisseria Milà, on treballava la dona i la tia àvia de les víctimes de Rubí

“Fa anys que conec la dependenta i la notícia m’ha afectat moltíssim”, ha explicat la Carme, una clienta de tota la vida de la botiga mentre comentava els fets amb una coneguda davant del local, que està tancat per vacances.

"Aquestes notícies fan ràbia però quan passen al costat de casa et toquen molt més”, ha afirmat l'Isa només finalitzar els 5 minuts de silenci. “Sortim al carrer perquè no podem quedar-nos a casa i deixar que ens espantin”, ha apuntat. Just al costat de l'Isa hi havia una família amb nens que també ha assistit a l’acte. “Coneixem la botiga i sentim molta ràbia, no parem de preguntar-nos per què ha passat això”, ha explicat la Júlia.

L’acte en memòria de les víctimes de l’atemptat s’ha dut a terme sota una forta presència policial, que ha prohibit el pas de vehicles als accessos a la plaça de l’Ajuntament. El consistori ha fet onejar a mig pal les banderes institucionals, que lluïen crespons negres en senyal de dol.

stats