Societat 01/09/2014

Els apartaments turístics de Barcelona registren una ocupació del 83,8%

La xifra ha superat les previsions inicials, que se situaven al voltant del 70%

Efe
2 min

BarcelonaL'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha registrat aquest estiu una ocupació mitjana del 83,8%, una xifra tres punts superior a la de l'any passat i "molt per sobre" de les previsions inicials, que se situaven al voltant del 70%, gràcies a les reserves d'última hora. En concret, l'ocupació al mes d'agost ha estat del 87%, mentre que el preu mitjà per persona i nit ha estat de 50,24 euros, segons ha informat aquest dilluns l'entitat.

El mes de juliol també es van superar les expectatives inicials en 4,71 punts, i s'ha arribat a una ocupació mitjana del 80,71%, en línia amb l'any anterior. Apartur, d'altra banda, ha lamentat en un comunicat la "lectura simplista" que s'ha fet de la problemàtica dels veïns de la Barceloneta amb el turisme de borratxera i ha destacat que la solució "no passa per criminalitzar el sector, sinó per sancionar qui no compleix les lleis".

"Els apartaments turístics no generen incivisme per si sols i no és just que ara es posi en dubte un model d'èxit a tot Europa", recalca Apartur. L'organització es pregunta també per què es planteja el tancament d'apartaments turístics a Barcelona arran dels "lamentables" fets de la Barceloneta i no es proposa en canvi el tancament d'hotels pel 'balconing' o de discoteques davant l'existència de promocions "indecents" com les de Magaluf.

La patronal reitera el seu compromís amb l'Ajuntament de Barcelona per buscar solucions conjuntes als problemes del sector i se solidaritza també amb els veïns que han patit accions d'incivisme per part de turistes que s'allotgen en apartaments turístics. A més, demana que no es posi tothom en el mateix sac i adverteix a les parts implicades que el fet de bloquejar la concessió de noves llicències per a apartaments turístics només propicia l'aparició d'apartaments il·legals, difícils de controlar.

stats