Societat 25/07/2014

Barcelona adjudica a Saba el 60% de l'empresa mixta que gestionarà els pàrquings públics

CiU, PP i Unitat per Barcelona hi han votat a favor al ple d'aquest divendres

Núria Martínez
2 min

BarcelonaSaba gestionarà els aparcaments públics del centre de Barcelona els pròxims 25 anys, juntament amb la societat Barcelona Serveis Municipals (B:SM). Així s'ha aprovat al ple municipal d'aquest divendres en un debat polèmic, gràcies als vots a favor de CiU, PP i Unitat per Barcelona (UxB) i amb els vots en contra de PSC i ICV-EUiA. La societat mixta Bamsa estarà participada en un 60% per l'operador privat -Saba- i en un 40% per B:SM, i gestionarà 26 aparcaments.

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, responsable d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha reivindicat que es tractava d'un "punt molt important per Barcelona" i per "l'obtenció de recursos econòmics". Recasens ha insistit en l'aposta mel model de gestió públicoprivada de l'executiu i ha defensat que la història "donarà la raó al govern".

El regidor popular Javier Mulleras ha defensat que la concessió serà "bona per a Barcelona i els barcelonins", mentre que el líder d'UxB, Jordi Portabella (ERC), ha considerat que respon a l'interès públic i ha carregat durament contra PSC i ICV-EUiA per votar-hi en contra.

El regidor socialista David Escudé ha criticat que l'externalització de la gestió condicionarà el consistori per implementar polítiques mediambientals, i ha reiterat que el superàvit de l'Ajuntament converteix l'operació en innecessària. El portaveu ecosocialista, Quim Mestre, ha coincidit a criticar que debilita les polítiques de mobilitat sostenible i ha afegit que Saba es convertirà en l'operador dominant dels aparcaments subterranis de Barcelona i crearà una "situació de monopoli".

El ple ha aprovat també vendre les accions municipals de l'empresa de 'car sharing' Avancar --un 1,33%-- per "no generar pèrdues en el balanç" de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), segons Recasens, amb els vots a favor de CiU i PP; l'abstenció de PSC i UxB, i el vot en contra d'ICV-EUiA, que ha advertit que la venda dificultarà al consistori establir estratègies de mobilitat sostenible.

stats