HABITATGE
Societat 23/07/2015

Aprovada per unanimitat la ILP de l'habitatge amb mesures com el lloguer social i el reallotjament de desnonats

Amb 120 vots a favor tira endavant la llei impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)

Núria Martínez
1 min
Celebració de la PAH a les portes del Parlament/PERE VIRGILI

BarcelonaEntre cares de victòria i d'emoció, la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica ha estat aprovada per unanimitat amb 120 vots a favor. Una hora abans que comencés la votació al Parlament, les samarretes verdes de la PAH van omplir el parc de la Ciutadella per celebrar el que van titllar de “dia històric”. Mentre el Parlament discutia la ILP, les portes de la cambra eren una festa: els membres de la PAH l’observaven des d’una pantalla entre crits "Sí se puede".

La ILP, que ja havia superat fa dues setmanes el debat a la totalitat i ha estat tramitada pel "procediment d'urgència", ha estat aprovada aquest dijous definitivament amb els vots favorables de tots els grups de la cambra, és a dir, per unanimitat.

Entre les mesures concretes previstes en l'articulat figuren els supòsits per oferir un "lloguer social" per un mínim de tres anys a ciutadans que s'han quedat sense habitatge, i també les situacions per les quals les institucions hauran de procedir al reallotjament de persones en risc d'exclusió residencial durant els processos de desnonament.

Aquesta iniciativa, que va entrar al Parlament amb 140.000 firmes de ciutadans que l'avalaven, ha arribat avui al ple amb una sola esmena parcial de CiU consensuada amb altres grups i dos del PPC, aquestes últimes rebutjades per la cambra.

stats