Societat 20/03/2016

"Tot apunta que la causa de l'accident és el factor humà"

El conseller d'Interior, Jordi Jané, explica que tot apunta que el conductor de l'autocar ha picat amb la tanca de la dreta i ha donat un cop de volant a l'esquerra de manera tan violenta que ha bolcat i ha creuat la mitjana de l'autopista

Albert Solé
1 min
El conseller Jané i el ministre Fernández Díaz

Barcelona"L'autocar, primer, s'ha aproximat cap al voral dret de l'autopista i, quan ha fregat amb les proteccions, ha donat un cop de volant cap a l'esquerra tan fort que ha creuat a l'altra banda de l'autopista en direcció sud". Així és com el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha descrit el greu accident en què han mort 13 persones.

El conseller, preguntat per si el quilòmetre 333 de l'AP-7, al municipi de Freginals, és un punt negre d'accidents, com diuen els alcaldes de la zona, ha respost: "Tot fa pensar que la causa no serà per l'estat del punt quilomètric de l'autopista, sinó que seran factors més humans".

A l'autocar hi viatjaven 61 persones, incloent-hi el conductor, que es troba bé i és a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. De la cinquantena de persones ferides de diferent gravetat, n'hi ha nou que estan en estat greu.

stats