Societat 26/09/2012

“Aquí no hi entrareu, és ple de gent innocent”: la frase que ha convertit un cambrer de Madrid en l'heroi del 25-S

Alberto Casillas va frenar l'entrada dels antidisturbis a una cafeteria del centre de Madrid, on es va refugiar un grup nombrós de joves que fugien de les càrregues policials

Francina Bosch
1 min
El cambrer de la cafeteria Prado de Madrid frena l'entrada d'un agent antidisturbis

BarcelonaLa manifestació d'aquest dimarts a Madrid es va saldar amb una vintena de detinguts i al voltant de setanta persones amb ferides de diferent gravetat. El govern espanyol ha lloat, avui, l'actuació de la policia per impedir les protestes del 25-S davant el Congrés. A la xarxa, però, els elogis són per a l'home que va frenar l'entrada dels agents antidisturbis a un bar cèntric de Madrid, on s'hi refugiava un grup nombrós de persones que fugien de les càrregues policials. La seva fotografia, a les portes de la cafeteria Prado, il·lustra tuits i murs de Facebook aquest dimecres.

El protagonista de la imatge, una de les més virals de la jornada, és Alberto Casillas. En una entrevista avui al 'Huffington Post', Casillas explica la gesta. "Vaig veure que estaven a punt d'entrar, i els vaig dir que no podien fer-ho, perquè estava ple de gent innocent". Després de plantar cara als agents, el cambrer explica que tots els que s'havien refugiat a l'interior del bar el van ovacionar fortament per la valentia exhibida.

Avui, les xarxes van plenes de tot tipus d'elogis per Casillas, però ell insisteix a treure's mèrits: "No sóc un heroi", recalca. "Un heroi és tota persona que lluita pels seus drets", diu.

stats