Barcelona limita la mobilitat a la superilla del Poblenou

Hi haurà una nova configuració del trànsit privat i dels recorreguts de les línies d'autobús

L' Ajuntament de Barcelona limita a partir d'aquest dilluns la mobilitat en el perímetre de la superilla del Poblenou entre els carrers Badajoz, Pallars, Llacuna i Tànger. Això vol dir que hi haurà una nova configuració del trànsit privat i dels recorreguts de les línies d' autobús de l'entorn.

Els canvis es van iniciar aquest cap de setmana amb la col·locació de senyals verticals i horitzontals per modificar la circulació de vehicles, autobusos i carrils bici.

Els autobusos no podran circular per l'interior de la superilla, per la qual cosa s'han habilitat tres parades a l'exterior del perímetre: Àvila-Tànger, línies 40, 42, B20, B25 i N11; Pujades-Llacuna, línies H14 i 6; Pujades-Badajoz, línies H14 i 6.

Aquesta reordenació del trànsit obligarà els vehicles privats a girar en totes aquelles interseccions interiors, ja que s'impedeix que puguin circular per l'interior d'aquesta zona si no és estrictament necessari, i la velocitat es limitarà a 10 quilòmetres per hora.

La nova configuració de trànsit pacificat dels vials interiors d'aquesta zona permetrà la circulació de bicicletes en doble sentit, sense necessitat de carril bici, per la qual cosa s'instal·larà senyalització per indicar aquest doble sentit de circulació per a ciclistes.

Per garantir la fluïdesa de la mobilitat durant els primers dies d'aquests canvis, la Guàrdia Urbana reforçarà la seva presència en aquesta zona amb un dispositiu especial, i l'Ajuntament repartirà 10.000 fullets en habitatges, equipaments, oficines i comerços de la zona, penjarà 900 avisos a les comunitats de veïns per informar-los i traslladarà un equip d'informadors a la superilla per orientar els usuaris.