Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

L'arquebisbe de Tarragona diu que les dones no poden oficiar missa igual que ell no pot tenir fills

Jaume Pujol creu que els gais "no són adequats" per a la societat

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, creu que els comportaments homosexuals "no són adequats" per a la societat. Així de clar ho ha dit en una entrevista a Els matins de TV3. Preguntat pels matrimonis gais, el president de la Conferència Episcopal Tarraconense ha dit que "com a persones, tots són fills de Déu", però ha afegit que "hi ha comportaments que no són adequats ni per a la persona ni per a la societat". "Això ho hem de pensar molt", ha conclòs.

L'arquebisbe de Tarragona ha fet altres declaracions polèmiques. Troba que les dones no poden oficiar missa "perquè cadascú té una funció" i ho ha argumentat dient: "Jo tampoc puc fer algunes funcions que fan les dones, no puc portar els fills al món". De tota manera ha assegurat que hi ha igualtat entre homes i dones a l'Església catòlica: "Perquè tots som fills de Déu i tots tenim la mateixa dignitat". Pujol ha completat les seves reflexions amb d'altres frases: "Si em pregunta quan arribarem a tenir les mateixes funcions (entre homes i dones) –ha afegit l'arquebisbe– li diré que jo mai podré ser una dona. I, avui, la dona a l'Església té un paper importantíssim, mai l'he sentit una mica més avall que nosaltres".

Jaume Pujol Balcells (Guissona, 1944), que des del 2005 és membre de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi i de la Subcomissió Episcopal d'Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola, també està contra l'avortament. "Ha de ser la societat la que reclami que tornem a una mica de seny, perquè no pot ser que la vida sigui tractada d'aquesta manera", ha assegurat. Per l'arquebisbe, que als 18 anys va demanar ingressar a l'Opus Dei i va conviure onze anys a Roma amb Escrivà de Balaguer, l'avortament és "un gran mal per al nostre país i per a les persones que el fan".

Respecte a l'allunyament de la societat de l'Església catòlica i el descens dels feligresos que acudeixen a les parròquies, monsenyor Pujol ha dit que ell compara l'Església "amb un arbre que té molts fruits, els fruits són els missioners, Càritas, Mans Unides, els que cuiden dels pobres", i ha demanat que es mirin les bones accions de l'Església i no els comportaments que no són els adequats.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de