Societat 18/01/2014

Detingut un home que va simular que li havien robat la furgoneta i s'havia lligat a un arbre

El detingut assegurava que transportava safrà natural fins a Madrid, un producte valorat en 3.000 euros el quilo

Acn
1 min

Mollet del VallèsEls Mossos d'Esquadra han detingut un home per simular que l'havien robat i l'havien lligat a un arbre. Els fets es van produir aquest divendres quan un treballador d'una benzinera va trobar un home lligat a un arbre que assegurava que havia patit el robatori amb intimidació de la furgoneta que havia llogat i on transportava safrà natural, valorat en 3.000 euros el quilo, fins a Madrid. Les indagacions de la policia van determinar que els fets eren totalment falsos i finalment l'home va reconèixer que s'ho havia inventat i que havia convençut un amic perquè el lligués a l'arbre i s'endugués la furgoneta. El detingut, de 42 anys, és veí de Mollet (Vallès Oriental).

L'home va reconèixer que estava passant dificultats econòmiques i que per això va convèncer un amic perquè el lligués a l'arbre amb cinta americana i s'endugués la furgoneta. L'objectiu de l'home era cobrar l'assegurança que havia contractat prèviament quan havia llogat el vehicle. Després d'aquestes explicacions, l'amic va retornar la furgoneta i es va poder comprovar que no portava cap tipus de càrrega.

El detingut ha estat imputat per un delicte d'estafa en grau de temptativa i un altre per simulació de delicte. Els Mossos d'Esquadra han recordat que formular falses denúncies i simular un delicte està recollit al Codi Penal i pot suposar fins i tot l'arrest del denunciat. A més, han afirmat que aquestes conductes generen un cost processal molt elevat, tant de recursos policials com judicial.

stats