Societat 07/03/2016

Cau un violador en sèrie que atacava dones a l'Eixample de matinada

Seguia les víctimes i quan trobava el moment adequat les amenaçava amb un ganivet i les agredia

Sílvia Barroso
2 min
El carrer Consell de Cent a l'altura de Casanova, la zona on va ser enxampat el violador diumenge a la matinada

BarcelonaEncara no s’havia detingut el violador del cúter, l’octubre passat, que els Mossos d’Esquadra ja havien detectar un altre agressor sexual sobre el qual aviat es van confirmar les pitjors sospites: era un altre agressor en sèrie, amb un patró clàssic.

Va començar a actuar al setembre i va ser detingut finalment diumenge passat a la matinada. Havia estat unes setmanes sense actuar però els investigadors tenien clar que hi tornaria i anaven estrenyent el cercle.

Feia un mes que la policia tenia un discret dispositiu de vigilància muntat a la zona de l’Eixample que havia convertit en el seu territori, entre la plaça Universitat i la plaça Espanya. I va ser allà, al carrer Consell de Cent a prop de Casanova, on el van enxampar. Dos agents van veure un home seguint una dona i també van seguir-lo.

Efectivament, quan la dona va arribar a un portal i s'hi va ficar, ell va intentar atacar-la, però ella va fugir escales amunt i la policia va poder atrapar el sospitós.

Segons els primers càlculs dels investigadors, hauria comès quatre violacions i tres intents més, tot i que no es descarta que estigui implicat en més casos oberts. Triava les víctimes, les seguia i quan trobava el moment adequat, normalment en un portal, les amenaçava amb un ganivet i les agredia.

El detingut és un veí de Molins de Rei de 38 anys que té dos antecedents policials per fets similars: una agressió a Barcelona l’any 2004 –va ser detingut per la Policia Nacional– i un abús a Jaén anys més tard, un cas més lleu que va investigar la Guàrdia Civil. Es tracta d’un home alt que era descrit per les víctimes com a corpulent, una dada que va ajudar la policia en la investigació per localitzar-lo.

stats