SOCIETAT
Societat 13/06/2011

Una inspecció del CSN detecta burilles de tabac a l'edifici de combustible de la nuclear d'Ascó I

L'informe del Consell de Seguretat Nuclear revela nombroses irregularitats en el funcionament diari de la central

Redacció
1 min

AscóUna inspecció del Centre de Seguretat Nuclear (CSN) efectuada a la central nuclear d'Ascó durant el primer trimestre de 2011 ha detectat diverses irregularitats en el funcionament diari de la central, entre les quals hi ha la troballa de material inflamable -burilles i un paquet de tabac- a l'edifici de combustible de la central. L'acta del CSN, segons informa Europa Press, analitza la protecció contra incendis de la central, i en el cas de la unitat I detalla la troballa de burilles a diversos punts, així com el tancament inadequat d'alguna porta i un camió estacionat en una zona prohibida.

Precisament, Ascó I va registrar l'abril d'aquest any un conat d'incendi a l'edifici auxiliar durant tres minuts, si bé aquest es va originar en un quadre elèctric que no alimenta equips de seguretat, i tampoc va ocasionar cap risc per a les persones o el medi ambient. La inspecció va detectar alhora en el cas de la unitat II l'emmagatzematge incorrecte de 19 caixes de folis, l'existència de burilles a l'edifici dièsel, així com restes de brutícia en alguns punts.

L'equip d'inspectors del CSN també ha fet una anàlisi de la protecció de la central davant de condicions meteorològiques severes i inundacions, i apunta com a resultats de la mateixa que les portes estanques entre àrees inundables presenten les juntes de goma "en un estat envellit" i "en cap cas es notaven elàstiques al tacte", mentre que bona part d'elles estaven pintades del color de la porta.

stats