Successos
Societat 01/05/2023

Detenen l'autor de la mort a trets d'un noi de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà

Els Mossos el buscaven després que hagués fugit del lloc dels fets de matinada

4 min
Els GEI de Mossos entrant a casa del sospitós, a Sant Hipòlit de Voltregà

Sant Hipòlit de VoltregàEls Mossos d'Esquadra han detingut l'home de 40 anys que aquesta matinada hauria matat a trets un jove de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà. Segons ha informat el cos, la detenció s'ha fet sense violència i el sospitós ja és a la comissaria de Vic. La recerca policial, que ha despertat Sant Hipòlit de Voltregà a les cinc de la matinada, ha acabat a una mica menys de dos quilòmetres d'on s'ha comès el crim amb la detenció del Dani, més conegut com el Perry, un home conegut a la població, amb fama de problemàtic i que té antecedents policials. Tot plegat ha començat aquesta matinada amb una discussió que han presenciat diversos testimonis.

Diumenge era un dia festiu a Sant Hipòlit. Era l'últim partit de lliga del primer equip masculí d'hoquei patins i celebraven que fa una setmana havien guanyat la WSE Cup, una competició europea. Es va fer una festa als voltants del pavelló i alguns testimonis hi van veure el Perry. Viu al centre de la població, a tocar de l'Ajuntament, i diverses persones el qualifiquen de "conflictiu". Alguns veïns van parlar ahir amb ell i no el van veure alterat. Cap a les tres de la matinada, però, expliquen que hi ha hagut un enfrontament entre diverses persones a prop del camp de futbol que és a l'origen del succés. La baralla s'ha allargat fins a les cinc i ha acabat davant de casa del Perry. Allà un testimoni hi situa entre tres i quatre persones, entre elles una dona, discutint.

Un dels que hi havia era l'Aleix, un jove de 15 anys, també del poble. La discussió ha desembocat en un nou enfrontament i algú li ha clavat al Perry un cop de puny a la cara que li ha fet sortir sang del nas. Segons el mateix testimoni, el Perry ha entrat llavors dins de la casa i n'ha sortit amb un bat de ferro. Els altres han marxat i s'ha quedat cara a cara amb l'Aleix. Segons el testimoni, en lloc de fer servir el bat, ha tret una pistola i li ha disparat dos trets. Amb l'Aleix estès a terra, el Perry hauria marxat caminant, amb el nas sagnant, carrer amunt. Casa seva és a prop de la muntanya de Sant Martí Xic, i hauria fugit en aquella direcció. Un veí que ha presenciat l'escena ha trucat al telèfon d'emergències, però els serveis sanitaris no han pogut fer res per salvar la vida de l'Aleix, tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar l'ARA.

El crim s'ha comès en un carrer estret que ha estat tot el matí acordonat per fer-hi tasques policials. De fet, els agents han irromput a la casa del detingut. No era la primera vegada que la policia hi anava, ja que alguns veïns expliquen que un dia el Perry ja va disparar trets a l'aire enmig d'una discussió. Persones que el coneixen expliquen que tenia una pistola de balins metàl·lics que havia trucat per poder-hi disparar bales de veritat. "Tot això era impensable", ha declarat als mitjans un familiar de la víctima, que confiava aquest matí que la policia trobés aviat el principal sospitós del crim. El familiar ha confirmat que el Perry i la víctima es coneixien del poble, i ha definit el detingut com "un perla".

A les cinc de la matinada ha començat un ampli dispositiu per trobar el Perry. Davant la sospita que anava armat, s'han activat el Grup Especial d'Intervenció (GEI), l'helicòpter i diversos drons, que han pentinat la zona boscosa durant tot el matí. No hi ha hagut sort. Els Mossos també s'han posat en contacte amb l'entorn familiar del fugitiu a través de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions per intentar que l'home s'entregués a la policia. No ha estat així i ha acabat sent detingut a les 13 hores al voral d'una carretera. La investigació dels Mossos se centra ara a aclarir exactament què ha passat. Segons les primeres exploracions, la víctima tenia ferides de bala, però serà l'autòpsia la que acabarà determinant la causa de la mort.

Alguns testimonis han alertat que havien vist l'home conegut amb el malnom del Perry caminant pel voral de la carretera que va cap a Vinyoles d'Orís encara amb restes de sang a la cara. El primer avís ha estat d'un testimoni que l'havia vist a l'alçada de la fàbrica que Bonpreu té a la zona, segons fonts policials. Quan hi han arribat els Mossos, l'home ja estava uns metres més endavant, a la vora d'una gasolinera abandonada. Allà ha agafat un camí de terra per sortir del voral, però una munió de cotxes dels Mossos i de la Guàrdia Civil l'han interceptat.

El cotxe fúnebre a l'escena del crim que ha costat la vida a un noi de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà aquest dilluns.

Segons explica una testimoni, que també ha trucat al 112 quan l'ha vist, el sospitós no s'intentava amagar de cap manera i tots els cotxes el veien. Al cap de pocs minuts de la seva trucada ha vist com arribaven una desena de cotxes de la policia, alguns logotipats i d'altres no, a tota velocitat sense les sirenes posades. L'home no s'hi ha resistit i tot apunta que no portava la pistola amb la qual hauria matat el jove. Duia una samarreta de tirants i pantalons curts.

Punt aproximat on han detingut el presumpte assassí

L'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà ha decretat dos dies de dol pel crim i ha traslladat el condol a la família i amistats del jove de 15 anys mort. Demà dimarts a les 19 hores hi ha convocada una concentració de rebuig als fets i per traslladar el suport dels veïns a la família.

stats