Societat 26/03/2017

L'expolicia que va matar la cunyada i va apunyalar la dona torna a judici

L'acusat va aconseguir tombar la primera condemna, de 21 anys de presó, al·legant que era fruit d'un pacte entre fiscalia, acusació i defensa que ell no volia subscriure

Acn
2 min
Familiars de les víctimes, policia i personal mèdic, davant les portes del domicili on ha passat el crim, a la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella / ACN

GIRONAL'expolicia de Girona que va assassinar la cunyada i va apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva, s'asseurà, una altra vegada, al banc dels acusats de l'Audiència de Girona.

Demà serà el segon cop que jutgen Antonio Alcaraz pels fets qua van acabar amb la vida de les dues dones el 28 de maig del 2013 després que el Tribunal Suprem tombés la sentència que al gener el va condemnar a 21 anys de presó per un pacte entre la fiscalia, l'acusació particular i la defensa, que després va presentar un recurs contra aquesta decisió.

Alcaraz va renegar del pacte i va assegurar que l'havien pressionat i el Suprem va estimar el seu recurs i va resoldre que s'havia de tornar a fer el judici perquè s'havia tractat d'una "conformitat encoberta".

El Suprem li va donar la raó perquè entenia que, amb la conformitat encoberta, s'havia vulnerat la legalitat processal. L'alt tribunal recordava que quan un acusat s'enfronta a més de sis anys s'ha de fer el judici obligatòriament i no es pot arribar a acords. "En realitat, es va tractar de la simulació d'un judici", concloïa la sentència.

Un crim confessat

El mateix Alcaraz va reconèixer els fets després del crim i durant la instrucció del cas. Segons el relat de la fiscal, que demana 43 anys de presó per a l'acusat, el 28 de maig del 2013 va anar fins a casa del seu germà perquè sabia que havien acollit la seva dona, amb qui estava en procés de separació. El matrimoni feia 28 anys que estaven junts, vivien a Vilablareix (Gironès) i tenien dos fills en comú.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el crim va tenir lloc a primera hora del matí en un garatge, quan la dona i la cunyada marxaven de la casa de Caldes de Malavella amb cotxe. Al vehicle també hi anaven les filles de la víctima mortal i del germà de l'acusat, que aleshores tenien 6 i 10 anys.

Les dues dones van ser apunyalades repetidament amb un ganivet de 25 cm i els menors ho van veure tot des del cotxe. Amb tot, l'autor confés dels fets va accedir a les demandes de la seva dona en el sentit que la dugués a l'hospital.

L'expolicia argumenta que pateix un trastorn mental que li va afectar les capacitats en el moment de cometre el crim.

stats