Societat 18/06/2021

Un atac amb globus d'aigua contra el tall de subministrament a una família

El Sindicat d'Habitatge denuncia que al pis hi ha quatre menors sense accés a un recurs necessari

2 min
Els membres del sindicat de l'habitatge a punt de tirar globus contra la immobiliària

BarcelonaEls membres del Sindicat de l'Habitatge de l'Eixample Dret s'han concentrat aquesta tarda al carrer Tallers de Barcelona, a la porta de Fincas Gual, i han llançat globus d'aigua per denunciar que aquesta immobiliària ha tallat el subministrament al pis que està ocupant una família amb quatre menors d'edat. Els joves del sindicat han mogut cel i terra per intentar trobar una solució per a la família de la Fàtima, però per ara no ho han aconseguit. "Ens sap molt de greu, però és el que hi ha", lamentava aquesta tarda en Jordi, un membre del sindicat que se'n fa creus d'imaginar-se la família sobrevivint sense aigua a casa.

La família de la Fàtima va haver de marxar del pis on vivia amb la seva família a Sant Adrià del Besòs perquè segons els membres del sindicat "patien maltractaments". A l'arribar a Barcelona van ocupar un pis, però al cap de poc temps els van tallar l'aigua. Amb l'ajuda del Sindicat de l'Habitatge de l'Eixample Dret van aconseguir negociar amb la propietat i que els tornessin a donar d'alta de l'aigua, però va durar poc. "Van tornar a tallar-la, però aquest cop amb una radial van destrossar tota la instal·lació", denuncia el Jordi. Mentrestant, la Fàtima va demanar ajuda als serveis socials, que la van derivar al punt d'assessorament energètic (PAE). Allà li van donar la raó i li van tramitar el certificat de família vulnerable, a partir del qual té dret a l'aigua, encara que visqui ocupant un pis, gràcies a un acord entre l'Ajuntament i la companyia Agbar. Amb el certificat tindria dret a l'aigua pagant una quantitat mínima. "Estàvem molt il·lusionats, pensàvem que ho havíem resolt, però li van trucar per dir-li que com que havien destrossat la instal·lació no es podia arreglar", explica en Jordi. El Patronat Municipal de l'Habitatge tampoc els va donar cap solució. "No tenen els papers en regla i no tenen dret a un pis de la mesa d'emergència", denuncien des del sindicat.

Davant d'aquesta situació, els joves van anar ahir a la immobiliària propietària del pis per intentar trobar una solució. Es van poder reunir amb els responsables, però no sense tancar cap acord, tot i la urgència de la situació. Des de Fincas Gual no han volgut fer cap declaració i dirigeixen els periodistes a parlar amb els seus advocats, que avui divendres no treballen. Des de l'Ajuntament, es limiten a assegurar que "activaran els equips de mediació per explorar si és possible arribar a un acord".

stats