Societat 20/12/2016

El mosso atropellat a Rubí es desperta del coma i es recupera a l'hospital

El conductor assegura que no es va creure que era policia i el va atropellar i arrossegar fins a una rotonda

Enric Borràs
2 min
Concentració davant la comissaria de Rubí en suport al mosso atropellat dijous

BarcelonaL'agent dels Mossos d'Esquadra de paisà que un conductor va atropellar dijous a Rubí ja s'ha despertat del coma que li van induir a l'hospital i es recupera amb normalitat, segons l'agència Efe. Es va despertar ahir a la nit, parlant i amb ganes de tornar a casa, i també va agrair les mostres de suport que ha rebut.

L'home que el va atropellar va declarar que s'havia confós i que no havia vist que els dos homes de paisà que el volien aturar eren policies, tot i que s'havien intentat identificar. Els agents feien un control per buscar el sospitós d'uns robatoris. En lloc d'aturar-se va accelerar, va atropellar l'agent, que es va agafar al capó, i va fugir.

El policia no va caure a terra fins que el conductor no va girar en una rotonda, però es va donar un fort cop al cap i el van dur en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Després de l'atropellament el conductor va anar a una patrulla dels Mossos a explicar-los el que havia passat i va quedar detingut per atemptat a l'autoritat i possible intent d'homicidi.

Tot i això, la detenció va quedar sense efecte a les tres de la matinada perquè la policia, a partir dels testimonis, considera que l'home no es va creure que els qui l'aturaven eren agents. Divendres, el conductor, veí de Rubí i sense antecedents, va declarar davant el jutge, que el va deixar lliure amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se als jutjats cada 15 dies i la prohibició de sortir de l'Estat.

L'alliberament del conductor ha causat malestar entre alguns agents dels Mossos d'Esquadra. Divendres es va fer una concentració davant de la comissaria de Rubí convocada per sindicats com el SAP i l'USPAC, i és possible que facin noves protestes aquesta setmana.

stats