Societat 16/09/2014

Aturen a França un cotxe del Vaticà amb cocaïna i marihuana

La Santa Seu nega qualsevol relació amb els ocupants del vehicle, dos homes de nacionalitat italiana que asseguren ser xofers del cardenal argentí Jorge María Mejía

Efe
2 min
El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi. ANDREAS SOLARO / AFP

París / Ciutat del VaticàLa policia francesa va retenir diumenge passat un cotxe amb matrícula diplomàtica del Vaticà, propietat del cardenal argentí Jorge María Mejía, carregat amb una partida de droga procedent d'Espanya i en el qual anaven dos homes que van dir que tenien el vehicle per revisar, segons ha informat aquest dimarts l'emissora de ràdio RTL.

Els agents que van parar el cotxe –que pertany a la delegació del Vaticà a França– en un control de carretera a Chambéry, a prop de la frontera italiana, van trobar quatre quilos de cocaïna i 150 grams de marihuana, ha explicat RTL a la seva pàgina web. Els dos ocupants, italians de 30 i 41 anys, respectivament, van afirmar que la droga no era seva i que eren simples xofers.

Segons sembla, el secretari particular de Mejía els havia lliurat el vehicle uns dies abans perquè fessin una revisió, però van aprofitar per anar a Espanya i comprar els estupefaents. Estaven convençuts que la matrícula diplomàtica impediria que els detinguessin, assenyala l'emissora.

Ni la Policia Judicial francesa ni la Fiscalia de Chambéry –encarregada del cas– han volgut fer declaracions sobre aquests fets. Sí que n'ha fet el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, que assegura que no hi ha cap relació entre el personal de la Santa Seu i els motius que van portar a detenir a França les dues persones que anaven al vehicle del cardenal argentí Jorge María Mejía. Segons ha afirmat, cap treballador de la Santa Seu està implicat en aquesta detenció.

El cardenal Mejía, bibliotecari i arxiver emèrit del Vaticà de 91 anys, "està greument malalt" després d'un infart que va patir a Roma i va ser el seu secretari qui va lliurar el cotxe amb matrícula diplomàtica del Vaticà a un amic perquè passés la revisió tècnica, ha explicat Lombardi.

stats