Societat 20/11/2019

Condemnen dos membres de la Manada a tres anys de presó per haver gravat la violació

Van enregistrar set vídeos i van fer dues fotografies de l'agressió

Efe
1 min
Cinc dels nois de la Manada, un dels quals és guàrdia civil i un altre militar de l’exèrcit espanyol, durant la seva estada a Pamplona el 2016 pels Sanfermines, quan es van produir els fets.

PamplonaLa secció segona de l'Audiència de Navarra ha condemnat a tres anys i tres mesos de presó i ha imposat una multa de 5.670 euros a dos dels cinc membres de la Manada per un delicte contra la intimitat per haver gravat la violació grupal dels Sanfermines al 2016. L'abril del 2018 l'Audiència els va absoldre d'aquest delicte sense entrar a valorar les proves practicades en el judici, però aquesta decisió va ser revocada per la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que va ordenar a l'Audiència dictar sentència sobre aquest delicte. L'Audiència ha emès la resolució aquest dimecres, i suma aquestes penes a les condemnes per violació.

Els dos acusats, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Cabezuelo, van gravar set vídeos i van fer dues fotografies de la violació grupal continuada perpetrada per ells i els altres tres processats el 7 de juliol del 2016 a Pamplona, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que indica que els altres tres encausats n'han estat absolts.

En la sentència, que pot ser recorreguda, els magistrats han imposat tant les penes màximes de presó sol·licitades per les acusacions –la particular, exercida per la víctima, i les dues populars, exercides pel govern foral i l'Ajuntament de Pamplona– com la multa, reclamada en aquest cas per les dues acusacions populars.

Els cinc membres de la Manada van ser condemnats a nou anys de presó cadascun per la violació en grup a una jove madrilenya durant els Sanfermines del 2016.

stats