Successos

Un autocar que anava a un casament bolca i deixa una vintena de ferits, dos greus

Els Bombers han hagut de rescatar quatre persones que havien quedat atrapades dins del vehicle

ARA
2 min
Els serveis d'emergències treballant sobre el terreny

BarcelonaUn autocar amb 47 passatgers ha bolcat aquesta tarda a l'altura de Rubió, a l'Anoia, i ha deixat quatre persones atrapades, que els Bombers ja han aconseguit alliberar. El vehicle circulava per un camí secundari que desemboca a la BV-1037, i es dirigia cap a un restaurant de la zona a celebrar un casament. Totes les persones afectades provenien de Madrid i de Sòria, segons han informat els Bombers, que hi han enviat 28 dotacions terrestres i tres d'aèries. Una quarantena de passatgers han hagut de ser atesos pels serveis d'emergència i tenen ferides de diversa consideració i, fins ara, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) confirma que s'han traslladat dues persones en estat greu a diferents hospitals (Bellvitge i Parc Taulí) i 21 més en estat menys greu o lleu a centres com l'Hospital d'Igualada, Vall d'Hebron o l'Althaia de Manresa.

Fonts de Bombers detallen que dues de les persones havien quedat atrapades al vehicle per les cames i dues més pel sistema de subjecció al seient. L'accident s'ha produït a les 18.41 d'aquesta tarda i quan passaven pocs minuts de les vuit del vespre ja havien sortit de l'autocar tots els passatgers, però els Bombers continuaven treballant a la zona per aixecar el vehicle i comprovar que no quedava cap persona atrapada. Aquest diumenge, una grua s'haurà d'endur l'autocar. Protecció Civil va activar l'alerta del pla Procicat a la zona, tot i que ja està desactivada.

L'alcalde de Rubió, Miquel Archela, ha explicat a Catalunya Informació que hi havia un segon autocar fent la mateixa ruta, que és un camí "complicat" perquè té un revolt molt estret, que és on ha bolcat l'autocar. L'Ajuntament ha habilitat un restaurant per atendre les persones que anaven al casament i que no han resultat ferides. S'hi han dirigit 25 persones.

La carretera BV-1037 a Rubió no ha quedat tallada, però sí que es demana a la ciutadania que no es desplaci a la zona per no destorbar els treballs dels equips d'emergència.

stats