SOCIETAT
Societat 11/05/2012

L'autopista Madrid-Toledo presenta concurs voluntari de creditors

Fernando Jerez, president del Consell Regional de Cambres de Comerç de Castella-la Manxa, afirma que altres radials de Madrid "també saltaran algun dia" als titulars de la premsa perquè "tenen poc trànsit"

Efe
1 min

ToledoL'empresa concessionària de l'autopista AP-41, que va de Madrid a Toledo, ha presentat concurs voluntari de creditors al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 i Mercantil de Toledo. La societat té com a accionistes constructores com Isolux, Comsa, Sando i Azvi, a més del Banco Espírito Santo, i té la concessió de l'autopista durant 35 anys.

L'autopista, recollida en el Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport 2000-2007 del ministeri de Foment, es va inaugurar el desembre del 2006 amb la previsió que absorbís el 25% del trànsit entre Madrid i Toledo. El projecte inicial incloïa una futura connexió amb Ciudad Real i Còrdova per autopista, però finalment no ha fructificat. És per això que l'empresa concessionària va demanar davant el Tribunal Suprem un canvi en les condicions econòmiques de la concessió per les pèrdues que estava patint a causa de les modificacions del projecte original.

Segons publica el diari 'Cinco Días', el deute que arrossega la concessionària ascendeix a 380 milions d'euros. El concurs de creditors voluntari que ha presentat la societat està pendent d'admissió. Fernando Jerez, president del Consell Regional de Cambres de Comerç de Castella-la Manxa, ha assegurat que és "sorprenent que hagin tardat tant" a presentar el concurs perquè ja fa tres anys que els propietaris de la concessió "em deien que el presentarien".

La viabilitat de l'autopista era la connexió amb Andalusia, que mai s'ha executat, per la qual cosa Jerez subratlla que era previsible que la concessionària presentaria concurs de creditors. El president de la cambra també ha vaticinat que altres radials de Madrid "també saltaran algun dia" als titulars de la premsa per un tema similar, ja que "tenen poc trànsit".

stats