SOCIETAT
Societat 26/09/2012

El Banc dels Aliments fa una crida per aconseguir 10.000 voluntaris per recollir 1.400 tones de menjar

El Gran Recapte del 2012 s'organitzarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre

Acn
2 min

BarcelonaLa Fundació Banc dels Aliments ha fet aquest dimecres una crida per aconseguir 10.000 voluntaris per recollir 1.400.000 quilograms d'aliments per als més desfavorits. L'organització ha engegat la campanya 'Ho farem junts' per aconseguir els voluntaris que els dies del Gran Recepte del 2012, el 30 de novembre i l'1 de desembre, s'encarregaran de recollir els aliments a 750 mercats i supermercats d'arreu de Catalunya. L'any passat l'objectiu marcat van ser 800.000 kilos d'aliments i finalment es van aconseguir 1.095 tones de menjar. La Fundació ha decidit apujar l'objectiu de la col·lecta tenint en compte l'agreujament de la situació econòmica i social.

El proper divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre la Fundació Banc dels Aliments organitzarà en el conjunt de Catalunya la quarta edició del Gran Recapte, una iniciativa a través de la qual pretén recollir aliments bàsics per als més necessitats. El president de la Fundació, Antoni Sansalvadó, ha explicat que cada vegada són més les famílies que tenen problemes per cobrir les seves necessitats alimentàries, en molts casos perquè han d'estalviar-se els diners dedicats a l'alimentació per afrontar altres despeses com les de vivenda. Davant d'aquesta situació, han decidit marcar-se "un repte una mica atrevit": passar dels 800.000 quilograms de l'any passat als 1.400.000.

Per aconseguir-ho, però, ha dit que cal augmentar els punts de recollida i, per tant, més voluntaris. Per aquest motiu, la Fundació Banc dels Aliments juntament amb la Federació d'Associacions de Voluntaris La Caixa (FASVOL) han impulsat una campanya per aconseguir 10.000 voluntaris. Aquests voluntaris es repartiran en grups d'entre 10 i 15 voluntaris a cada punt de recollida amb un coordinador que serà l'encarregat del seu punt durant els dos dies que dura la iniciativa.

Tant Sansalvadó com el president de la FASVOL, Lluís Romeu, han confiat, però, que s'arribarà a aquestes xifres perquè han assegurat que la situació actual està afavorint la sensibilització. El president de la Fundació Banc dels Aliments ha demanat "una mica d'esperança" i ha destacat que cada vegada són més les empreses relacionades amb l'alimentació que col·laboren amb l'organització. Per la seva part, Romeu s'ha mostrat convençut que s'arribaran als 10.000 voluntaris perquè ha assegurat que Catalunya "es creix amb les dificultats".

stats