SOCIETAT
Societat 25/11/2011

Comença la campanya del Gran Recapte per recollir 800 tones d'aliments pels més necessitats

L'organitza el Banc dels Aliments i l'Obra Social de La Caixa, que han habilitat 600 punts de recollida a tot Catalunya i mobilitzen 7.000 voluntaris

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc del Aliments i l'Obra Social La Caixa organitzen entre avui i dissabte la tercera edició del Gran Recapte d'Aliments, una campanya de recollida de menjar amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades del país. L'organització s'ha fixat l'objectiu de recollir 800 tones d'aliments. Per aconseguir-ho des d'aquest matí s'han habilitat 600 punts de recollida a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya i hi col·laboren 7.000 voluntaris. Per facilitar més les aportacions també es poden fer 'online' a través de la pàgina web 222.bancdelsaliments.org, i amb les eines telemàtiques de La Caixa. La campanya també pretén sensibilitzar la població sobre la realitat de la pobresa actual al país.

Aquesta realitat es tradueix en que prop d'un milió i mig de persones viuen en situació de pobresa de Catalunya. La campanya incideix en la idea que la pobresa ja no és un problema extern sinó que la crisi està agreujant la situació de moltes famílies i està incrementant els col·lectius de persones que no tenen garantida la seva alimentació.

Els aliments que més es necessiten són els bàsics com l'arròs, pasta, llet, llegums, oli i tonyina en llauna, ja que aporten gran quantitat de nutrients. Es tracta de la tercera edició del Gran Recapte però és la primera en que hi participa l'Obra Social de La Caixa.

stats