Societat 01/12/2019

Dos detinguts per agredir tres vigilants de Renfe en una baralla en un tren

Dos dels ferits han sigut traslladats a un hospital i s'està comprovant si un pateix un vessament en un ull

Ara
2 min
L'interior del tren afectat després de la baralla a Pineda de Mar

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, un menor i un altre de 19 anys, per agredir tres vigilants de Renfe que han acabat ferits mentre frenaven una baralla en un tren a Pineda de Mar. Segons fonts dels Mossos i Renfe, l'incident ha passat poc abans de les set del matí, quan ha començat una baralla entre diversos passatgers d'un tren de la R1 que cobria el trajecte entre Blanes i Barcelona. A l'altura de Pineda de Mar, un grup de persones han apedregat el comboi des de l'exterior.

Davant aquesta situació, el maquinista ha decidit aturar el tren i ha alertat el personal de seguretat privada, segons ha informat Efe. Els passatgers que no participaven en la batussa han sigut traslladats a un altre comboi per continuar el seu recorregut. Els vigilants han intervingut per intentar separar els joves que es barallaven a l'interior del tren. Aleshores alguns joves s'han enfrontat al personal de seguretat privada i tres dels vigilants han patit lesions que han necessitat atenció mèdica.

Dos dels tres vigilants de seguretat han sigut traslladats a un hospital. A un li han hagut de posar quatre punts de sutura al cap, on tenia una ferida sagnant. A un altre, dos punts al nas i s'està comprovant si pateix un vessament intern en un ull, ja que té una pèrdua parcial de la visió. El tercer ha tingut una contusió en un braç. Els vigilants han rebut l'impacte d'alguna pedra, segons les fonts.

Els Mossos han anat al lloc de la baralla i han identificat diversos dels participants, entre els quals han detingut els dos joves per l'agressió als vigilants. Al menor li atribueixen un delicte de lesions i amenaces mentre que al jove de 19 anys un de lesions. A tots dos, de nacionalitat espanyola, també els fan responsables dels danys causats al tren.

El portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha assegurat que aquest incident forma part d'un "problema social" que va més enllà de la seguretat ferroviària. "No és la primera vegada que, després de sortir de festa, un grup de joves protagonitza aldarulls", ha dit Carmona en declaracions a l'ACN.

stats