Societat 28/05/2014

Barcelona acull el primer festival Vintage

Tindrà lloc l'1 de juny al mercat Encants

Ara
2 min
Events Barcelona presenta el festival Vintage in Barcelona

BarcelonaEl diumenge 1 de Juny, tindrà lloc la primera edició del festival Vintage in Barcelona a la nova ubicació del mercat Encants Barcelona.

Aquest esdeveniment pretén ser el punt de trobada de tendències retro, englobant col·leccionistes, restauradors, dissenyadors de moda, antiquaris i qualsevol enamorat del món del passat, en un entorn festiu i familiar.

El mercat dels Encants, el més antic d'Europa i que data del segle XIV, és el marc ideal per acollir aquesta iniciativa, degut a la seva història comercial i la seva clara orientació de compra venda d'objectes de segona mà o Vintage.

Aquest diumenge dia 1 de Juny obrirà excepcionalment les seves botigues presentant al públic una oferta variada entre les parades fixes i les activitats pròpies del festival.

Qualsevol marca o producte que evoqui a la tendència "retro" té espai en aquest festival, que vol exaltar els valors del passat com són el reciclatge, la promoció del negoci antic de tota la vida i els valors tradicionals.

El festival compta amb la col·laboració d'escoles de ball i professionals del sector com Justswing BCN i ja disposa d'expositors destacats en el sector com Susi Sweet Dress en moda o Antic Estil i Dues Corones en mobiliari.

Al llarg de la jornada , des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda, es celebraran multitud d' activitats per a grans i petits.

Hi haurà una àmplia zona d' exposició i venda on negocis i particulars vinguts de tot arreu tindran l' oportunitat de vendre i bescanviar els seus productes amb una clara línia Vintage.

També es disposarà d'una zona dedicada a la música del passat i la fusió amb la moderna, on diferents Dj's i grups tocaran al ritme d' estils electroswing i lindyhop , així com blues i jazz.

Les escoles de ball també tindran un paper destacat en aquesta àrea presentant espectacles en directe.

Els més petits també tenen un espai destacat en aquest festival de la mà de Comediarte, que oferiran espectacles teatrals i lectura de contes, tot això amenitzat amb joguines tradicionals per despertar la seva creativitat.

Vintage in Barcelona vol ser també un punt de trobada d' art i cultura del passat. Per això, en diferents espais del mercat es mostraran exposicions de fotografia i pintura associats a aquesta tendència, així com o autentiques obres d'art del món de la moda com els 'corsés' de Bibian Blue.

També s'oferiran ' una sèrie de tallers per als més curiosos on s' impartiran classes de transformació de roba, cocteleria clàssica, perruqueria o maquillatge, entre d'altres.

Recolzant a les joves promeses de la moda que segueixen l' estil Vintage, s'organitzaran desfilades informals entre el públic amb peces exclusives de les seves col·leccions.

Com a últim i pels més juganers, hi haurà l'àrea de fotocall retro on fer-se fotos divertides i tenir un record especial de la vetllada. A més, a la zona Village, es disposarà un àrea mes relaxant on el públic pugui reunir-se per col·lectivitats 'retro-style', com ara concentracions de scooters clàssiques, bigotis, etc.

stats