Societat 30/12/2014

Limitar els hotels, les terrasses i el trànsit: pas endavant per a la reordenació de la Rambla

El cost previst de les reformes oscil·la entre els 17 i els 20 milions d'euros

Europa Press
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el Pla Especial d'Ordenació de la Rambla, que ara entra en període d'exposició pública, per transformar aquesta via i el seu entorn. El cost previst de les reformes oscil·la entre els 17 i els 20 milions d'euros. En roda de premsa aquest dimarts, el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat que el pla pretén millorar el transport, l'activitat econòmica i la vida dels veïns: "Volem que la gent se'n vagi a viure a la Rambla ", ha afirmat.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha expressat que la seva voluntat és ordenar l'espai, treure elements sobrants i alliberar els encreuaments per facilitar la connexió entre els barris Gòtic i Raval, situats a cada costat de la Rambla. En aquest sentit, es preveu prohibir la ubicació de quioscos, terrasses, suports telefònics, armaris elèctrics i mobiliari urbà a la confluència dels carrers adjacents. Tampoc es permetrà la col·locació de terrasses ni quioscos a menys de 15 metres de les escales del metro ni de edificis de nivell A --bé cultural d'interès nacional--.

També es limita a 12 el nombre de quioscos de premsa i els situa on no afectin "la capacitat de la Rambla per absorbir el trànsit de vianants i de vehicles". Segons Vives, s'està estudiant connectar d'alguna manera la Rambla amb Plaça Catalunya i Plaça Colom i millorar la circulació a la zona. El tinent d'Hàbitat Urbà confia que el pla pugui aprovar-se en cinc o sis mesos: "Tenim les eleccions pel mig, però hi ha un consens molt sòlid", ha assegurat.

Preguntada pel futur de les antigues ocelleries de la via, Homs ha respost que la seva voluntat és que "el que hi hagi a la Rambla sigui d'interès general", i que s'està negociant amb els paradistes dels onze quioscos afectats.

stats