Societat 20/07/2018

Barcelona aprova noves limitacions per obrir botigues de souvenirs

El ple aprova la prohibició de nous establiments en zones com els voltants del Camp Nou i el Parc Güell

Ara
2 min
Souvenirs a la Rambla

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres noves limitacions per obrir botigues de records i souvenirs, ampliant la prohibició als entorns de la Sagrada Família, el Camp Nou, el Parc Güell i la Casa Vicens i el barri de Sant Antoni. Tots els grups hi han donat suport excepte Cs, el PP i la CUP-Capgirem, que s'han abstingut.

La mesura té per objectiu actualitzar la normativa actual, que ja limita l'obertura d'aquests establiments a Ciutat Vella i àmbits més reduïts del Parc Güell i la Sagrada Família per mantenir l'equilibri dels barris i protegir-ne el comerç tradicional i el teixit comercial.

A més, el pla modifica les normes sobre comerços que tenen fins a un 20% de la seva superfície destinada a articles de record, a més del seu producte de venda principal, que hauran d'agrupar aquests objectes en àrees determinades i que no hauran de ser visibles des de la via pública. Els comerços existents tindran un termini de tres mesos des de l'entrada en vigor del pla per adaptar-s'hi.

A la Sagrada Família s'amplia l'àmbit on s'aplica la regulació a tota l'avinguda Gaudí i en sis illes de cases entre el passeig Sant Joan, l'avinguda Diagonal i els carrers Nàpols i Rosselló, que s'incorporen a l'àmbit de prohibició d'obertura de nous productes de regal dirigits al turisme ja existent, amb les mateixes condicions que fins a l'ampliació.

A Sant Antoni es prorroga la suspensió d'obertura de botigues de souvenirs acordada el 2017, i s'inclou la zona dins l'àmbit del pla, que les prohibeix en el perímetre comprès ens els carrers Casanova, ronda Sant Antoni, avinguda Paral·lel, carrer Calàbria i carrer Sepúlveda. En total, 23 illes de cases, que inclouen l'acabat de reobrir Mercat de Sant Antoni.

Pel que fa al voltant del Camp Nou, quedarà prohibit obrir botigues de records en el principal recorregut d'accés al camp per la travessera de les Corts, des de la parada de metro, i la limitació de l'entorn del Parc Güell s'ha ampliat tenint en compte també els recorreguts habituals des del metro fins al recinte.

Al voltant de la Casa Vicens, que va obrir la porta al públic el 2017, quedarà prohibit obrir nous establiments de souvenirs, concretament en un àmbit triangular delimitat pels carrers Gran de Gràcia, avinguda Príncep d'Astúries i la rambla Prat. Això inclou els recorreguts des de parades de metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

stats