SUCCESSOS
Societat 12/01/2011

Desmantellat un laboratori de cocaïna a Barcelona en una operació policial amb 25 detinguts

La Guàrdia Civil dóna per desmantellada la xarxa que operava des de Barcelona, Las Palmas, Madrid i Perú. L'operació Palmero ha tingut la col·laboració de la policia peruana

Efe
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia del Perú, ha detingut 25 integrants d'una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna entre els dos països, en una operació en la qual han confiscat 25 quilos d'aquesta droga i s'ha desmantellat un laboratori per a la seva adulteració a Barcelona. Els detinguts en l'anomenada operació Palmero, que s'ha desenvolupat a Barcelona, Las Palmas, Madrid i Perú, són 12 espanyols, 5 dominicans, 3 veneçolans, 4 peruans i 1 mexicà.

A més, segons informa la direcció general de la Policia i la Guàrdia Civil, s'han registrat sis domicilis a Espanya i diversos al Perú, en què s'han intervingut en total 25 quilos de cocaïna, 65.000 euros, cinc pistoles, documentació falsificada i divers material de laboratori utilitzat per adulterar la droga. La xarxa tenia un pis a Barcelona que era utilitzat com a laboratori per al tall i l'adulteració de la cocaïna i per guardar les armes i els diners de l'organització.

Dos dels membres del grup eren empleats d'una empresa d'atenció a disminuïts de l'aeroport de Madrid-Barajas, i s'encarregaven de treure del recinte aeroportuari la cocaïna que arribava en vols procedents del Perú.

Les investigacions es van iniciar quan la Guàrdia Civil de Las Palmas va descobrir que una organització de narcotraficants estava introduint a les Canàries partides de cocaïna que prèviament havia traslladat des del Perú a Espanya utilitzant els aeroports de Madrid i de Gran Canària.

L'organització criminal introduïa la cocaïna a Espanya utilitzant "mules", que ocultaven a l'interior del seu organisme la droga, o bé embarcava al Perú l'estupefaent ocult en equipatges de mà i distribuït en faixes elaborades artesanalment.

Una vegada que l'avió aterrava a l'aeroport de Madrid, els dos empleats d'una empresa d'atenció a disminuïts físics aprofitaven el seu accés a l'aparell per adossar-se les faixes al cos i treure-les del recinte aeroportuari utilitzant diverses portes per les quals tenien pas lliure.

Després de treure la droga de l'aeroport, la lliuraven a altres membres de la xarxa que s'encarregaven de fer-la arribar als capitostos del grup a Barcelona, que la traslladaven al pis que utilitzaven com a laboratori, on es procedia al seu tall i adulteració, multiplicant-ne així considerablement la quantitat.

Dels 25 detinguts, 19 (12 espanyols, 5 dominicans i 2 veneçolans) van ser arrestats a Espanya en la primera fase d'aquesta operació, en què es van practicar sis registres domiciliaris (tres a Barcelona i tres a Las Palmas de Gran Canària).

Posteriorment, la Guàrdia Civil va comunicar les seves investigacions a la policia nacional del Perú, que va procedir a la detenció en aquell país de sis persones més (4 peruans, 1 veneçolà i 1 mexicà), a les quals se'ls van confiscar més de 5 quilos de cocaïna preparada per al seu trasllat a Espanya.

stats