Societat 12/11/2014

Barcelona comença a instal·lar el primer aparcament intel·ligent al carrer

Permetrà saber els llocs disponibles a través del mòbil

Efe
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha començat els treballs per tenir el seu primer aparcament intel·ligent. Tindrà 500 places i se situarà entre Gran Via de Carles III, avinguda Sarrià i Travessera de les Corts. El pàrquing té un cost de 140.000 euros. Les reformes comencen aquest novembre amb una primera fase de desenvolupament que durarà nou mesos. De moment, s'han començat a instal·lar els sensors que permetran oferir informació en xarxa a través d'una aplicació per al mòbil. Servirà per consultar la disponibilitat de places en àrea blava o verda, càrrega i descàrrega, taxis i estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presentat avui dimecres als mitjans el primer "smart pàrquing", que ha desenvolupat Hàbitat Urbà, a través de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), Mobilitat i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM). L'empresa encarregada de l'execució del projecte ha estat Abertis Telecom. Les obres han començat aquest mes de novembre per a la instal·lació dels sensors del sistema d'aparcament intel·ligent en les 500 places d'àrea blava, verda, càrrega i descàrrega, taxis i estacionament per a persones amb mobilitat reduïda de la zona.

Es preveu finalitzar la instal·lació de sensors a principi del mes de desembre i, a partir d'aquest moment, també es començarà a provar entre els usuaris potencials l'aplicació mòbil per a aquest sistema i la seva integració amb les aplicacions per a la mobilitat a la ciutat, fins a finalitzar el període de nou mesos, al mes de juliol. El sistema informarà i orientarà els conductors de la disponibilitat de places d'estacionament -mitjançant una aplicació per al mòbil- i evitarà desplaçaments innecessaris a l'hora de buscar aparcament a la zona.

stats