Societat 15/09/2014

L'Ajuntament de Barcelona promet que no hi haurà barracons escolars el 2016

Un total de 232.758 alumnes tornen avui a les aules a la ciutat

Efe
1 min

BarcelonaEl regidor d'Educació i vicepresident del Consorci d'Educació de Barcelona, Gerard Ardanuy, s'ha compromès aquest dilluns que a l'any 2016 no hi hagi cap aula escolar d'infantil i primària en un mòdul prefabricat. "L'objectiu és que el 2016 no hi hagi ni un sol mòdul", ha explicat Ardanuy en la roda de premsa de presentació de l'inici del curs escolar 2014-2015 a la ciutat de Barcelona, al costat de la secretària general del departament d'Ensenyament i presidenta del CEB, Maria Jesús Mier.

Aquest dilluns han iniciat el curs escolar als 931 centres educatius de la ciutat de Barcelona un total de 232.758 alumnes d'ensenyaments de règim general (educació infantil i primària, ESO, batxillerat, formació professional i educació especial), a partir de 3 anys, 2.908 alumnes més que al curs passat. El regidor ha destacat que en aquest mandat s'hagi aconseguit reduir a només quatre els centres públics en què s'imparteixen classes en "barracons" i ha dit que a tots ells s'està "en via de solució", gràcies a "la col·laboració entre l'ajuntament i la Generalitat".

D'aquestes quatre escoles, dues tindran el seu edifici construït el 2015 (Encants i Univers) i les altres dues (Can Fabra i La Maquinista), el 2016. Pel que fa al professorat, 7.882 docents han començat el nou curs als centres públics de la ciutat gestionats des del Consorci d'Educació, amb un augment de 73 docents respecte a l'any passat. De Mier ha destacat que l'ajuda extraordinària ha passat de 5 a 6 euros al dia, garantint gairebé la cobertura total del cost del servei de menjador en els casos de necessitat extrema.

stats