Societat 25/09/2012

Barcelona corre per barris en una nova cursa popular

El Correbarris se celebrarà el proper 14 d'octubre i el premi serà col·lectiu per al districte amb millors resultats

Maria Ortega
2 min
Els padrins dels diferents districtes al Correbarris

BARCELONAAl Correbarri, la cursa popular que Barcelona estrenarà el proper 14 d'octubre, els participants no corren només per superar la seva pròpia marca. Ho fan amb un objectiu comú: aconseguir la millor marca per al seu districte. Amb orgull de barri. Es tracta d'una cursa amb un recorregut de deu quilòmetres que comença i acaba a la plaça del Mar de Barcelona, just davant de les instal·lacions del Club Natació Atlètic Barceloneta, l'entitat que, juntament amb Gaudim Esports, organitza la prova. Es tracta d'una aposta per recuperar l'antiga cursa popular de la Barceloneta, però amb dimensió de ciutat i esperit competitiu entre districtes. Cadascun dels participants correrà amb una samarreta del color assignat a cada districte.

A diferència de d'altres curses populars organitzades a Barcelona, el Correbarri transcorre per un recorregut molt pla, per Ciutat Vella, passant per punts com el passeig de Joan Borbó, el passeig Colom, el passeig Marítim,el Port o el parc de la Ciutadella.

Que el fet de pensar que es perjudicarà l'equip, però, no desanimi cap corredor. Sumen només les millors marques. Així, l'equip guanyador serà aquell districte amb el millor temps després de sumar els registres dels 35 primers homes i les 15 primeres dones. Per quedar-se el trofeu de forma definitiva, caldrà que un mateix districte el guanyi tres vegades seguides o cinc d'alternes.

Les samarretes per córrer la cursa es podran recollir el dia abans de la cursa a la Fira del Corredor, que tindrà lloc a la plaça del Mar i les inscripcions es poden fer a través de la web oficial de la cursa.

Cada equip compta, a més, amb un padrí mediàtic:

Ciutat Vella: l'actor Jordi Ríos.

Eixample: la cantant: Elena Gadel.

Sants-Montjuïc: l'exjugador de waterpolo Dani Ballart.

Les Corts: l'exjugador d'handbol Enric Masip.

Sarrià-Sant Gervasi: el periodista Ernest Riveras.

Gràcia: l'esportista skeleton Ander Mirambell.

Horta-Guinardó: la nedadora Erika Villaécija.

Nou Barris: el periodista Sergi Mas.

Sant Andreu: l'actriu Núria Prims.

Sant Martí: l'actriu Cristina Brondo.

stats