Societat 18/11/2015

Aclarit l'origen de la misteriosa pudor a l'àrea de Barcelona

Ara
2 min
Els camps del Parc Agrari

BarcelonaMisteri resolt. La pudor que se sent a Barcelona i els municipis de l'àrea metropolitana té el seu origen en el Parc Agrari del Baix Llobregat, on aquest dimecres s'han adobat els camps. La pudor, doncs, és de fems, com ha confirmat l'Ajuntament del Prat. El vent, que està venint d'entre oest i sud-oest, l'ha empès cap a Barcelona i altres municipis de la zona.

Actualització: El misteri de la pudor a l’àrea de Barcelona encara cuejaConsultades per l'ARA, fonts del Parc Agrari assenyalen que alguns d'aquests camps han estat adobats avui, però no han volgut confirmar que l'olor provingui del seu parc. El servei d'Emergències de Catalunya ja ha informat a través del seu compte de Twitter que s'estaven fent gestions per resoldre el misteri, i poc després ha assenyalat que, efectivament, l'origen de l'olor és el Parc Agrari del Baix Llobregat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el gerent del Parc Agrari, Raimon Roga, ho ha tornat a posar en dubte. "Estem parlant d'una finca de, com a molt, 4 hectàrees. Deduir que les olors que se senten a Sant Andreu o a Badalona provenen d'aquí és agosarat. Però no en tinc la resposta, no sé si és que sí o és que no", ha dit. En declaracions a la mateixa emissora, la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Ferran, també ha afirmat que "se li fa difícil" creure que una olor tan forta pugui venir només del Parc Agrari.

També el departament de Territori i Sostenibilitat s'ha posat en alerta per trobar les causes del fenomen i l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha revisat les seves plantes de tractament de residus sense trobar-hi cap error. També s'han fet revisions al Port, i els serveis municipals de Barcelona han fet diverses comprovacions a la xarxa de clavegueram i a les plantes de tractaments de residus, i han constatat que les males olors no provenen de la ciutat.

La pudor és un fet objectiu des del migdia d'aquest dimecres i diversos ciutadans s'han llançat a les xarxes socials per preguntar-se de què fa pudor la ciutat:

Les cerques 'pudor Barcelona' a Google també han incrementat substancialment:

Cerques a Google sobre 'pudor' a Barcelona
stats