Societat 18/07/2019

Barcelona incorporarà 183 agents més dels Mossos a la tardor

El cos farà una redistribució interna perquè a la ciutat "hi ha un problema de seguretat"

P.e.
2 min
Agents dels Mossos al centre de Barcelona, en una imatge d'arxiu

BarcelonaSi a principis de juny els Mossos d'Esquadra tenien 2.380 agents a Barcelona, a la tardor en seran 2.700. Ho ha explicat aquest matí el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha assegurat que el cos destinarà "320 agents més" a la ciutat. Tot i això, des de finals de juny 137 agents de la nova promoció dels Mossos –que ara estan de pràctiques– ja treballen a Barcelona com a reforç del pla d'estiu. Al setembre, quan s'acabi el dispositiu d'estiu, el cos farà una redistribució interna dels agents –no només dels de la nova promoció– perquè a partir de la tardor hi hagi 2.700 mossos a la ciutat. En realitat, però, seran 183 més els agents que incorporarà Barcelona, perquè ara ja n'hi ha 137 de nous.

Buch ha fet aquest anunci un dia abans de la Junta de Seguretat de la capital catalana, que es farà aquest divendres. "És evident que hi ha un problema de seguretat a Barcelona", ha valorat el conseller, que ha vinculat aquesta redistribució interna dels Mossos per reforçar la seva presència a un pla estratègic "per a una ciutat segura". "La solució no només passa per tenir més agents, ha de ser una política transversal", ha defensat Buch. Per això a la Junta de Seguretat farà la proposta de tirar endavant aquest pla amb la participació del departament d'Interior, altres conselleries de la Generalitat, com Afers Socials i Justícia, així com diverses regidories de l'Ajuntament. També ha dit que el pla ha d'incloure institucions –per exemple, el Port de Barcelona, l'Autoritat del Transport Metropolità i la Cambra de Comerç–, a més de les entitats de veïns i comerciants.

"Els nivells delinqüencials són desfavorables. Això genera un altre problema que és la inseguretat ciutadana, que s'ha de combatre", ha apuntat Buch, que ha parlat d'una situació actual de "crisi". El conseller ha confiat que la proposta de fer un pla estratègic "sigui ben acollida i rebuda" a la Junta de Seguretat i per l'Ajuntament. En aquest sentit, ha celebrat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi fet declaracions en què aposta per treballar, a part del nombre de policies, en un àmbit com el judicial per fer baixar els delictes. "Si ho comparem amb altres ciutats espanyoles, no augmenten tant. Però és suficient per posar-hi la màxima atenció perquè les dades generen inseguretat", ha subratllat Buch, que ha considerat que també s'ha de treballar des de l'àmbit social i urbanístic.

El nou tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha celebrat el compromís de Buch d'incorporar més agents dels Mossos a la ciutat. "Una bona notícia per encarar amb garanties la Junta de Seguretat i la nova etapa que iniciem", ha dit a Twitter.

stats