Societat 23/08/2021

Barcelona mantindrà 16 Cases Barates del Bon Pastor per fer-ne un museu i equipaments

Les obres començaran a principis de l'any vinent i costaran 2,3 milions

Ara
1 min
El barri del Bon Pastor en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes històriques Cases Barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, no desapareixeran del tot. A principis de l'any vinent començaran les obres per rehabilitar 16 d'aquestes cases per "posar en valor la seva memòria històrica". L'objectiu d'aquest projecte, que costarà 2,3 milions d'euros i es finança gràcies al Pla de Barris, és que el barri del Bon Pastor pugui recordar els seus orígens, que es remunten a l'any 1929. L'Ajuntament de Barcelona, el Patronat de l'Habitatge, la Generalitat i l'Associació de Veïns del Bon Pastor van signar un conveni l'any 2003 per enderrocar les 784 antigues cases d'aquesta zona i reubicar els veïns en pisos a l'entorn. Les cases, que tenien entre 37 i 54 metres quadrats, havien quedat petites i força deteriorades. L'enderrocament de les cases i el posterior reallotjament en pisos s'ha anat fent en fases, lentament, i, de fet, encara no ha acabat perquè el procés està en la seva última fase. El Bon Pastor és un barri obrer ubicat entre el riu Besòs i els polígons industrials de Sant Andreu.

De les 16 cases indultades, quatre intentaran reproduir com era la vida en aquestes construccions antigues i precàries, però amb cert encant. També hi haurà quatre cases que serviran de sala d'exposicions per explicar la història de l'habitatge a la ciutat de Barcelona. Les altres vuit seran per fer-hi equipaments, i la resta de l’espai, museu (sales de reunions, espais de treball, espais d’aula i sala d’actes, arxiu…).

El projecte de museïtzació de les cases ja s'havia anunciat anteriorment, però l'Ajuntament encara no havia començat les obres. Si res no canvia, els treballs de rehabilitació començaran d'aquí sis mesos i s'allargaran durant un any.

stats