Societat 29/11/2013

Barcelona posa en marxa un nou servei d'atenció a l'adolescència

Es tracta de diversos espais d'informació i assessorament de joves i les seves famílies. La iniciativa també ofereix des d'ajuda psicològica a mediació de conflictes

Ara
2 min
El nou servei no se centrarà només en els adolescents, ja que atendrà a joves d'entre 12 i 20 anys

BarcelonaBarcelona posa en marxa un nou servei per a adolescents i per a famílies amb fills en aquesta franja d'edat. El servei es farà efectiu a través de dos tipus de centres: els primers, adreçats als joves, i els segons, a les famílies.

Aquest nou servei té per objectiu oferir un punt neuràlgic d'atenció per a aquest sector de la població. Es tracta d'espais on tant els joves com els seus familiars es podran dirigir per resoldre dubtes, demanar assessorament o atenció psicològica, rebre una primera valoració i, en el cas que sigui necessari, ser derivats a serveis més específics per tractar cada cas.

Així, el nou servei vol ser un punt de coordinació de tots els serveis pel que fa l'atenció a l'adolescència, fer visibles aquests serveis i actuar com a observatori de l'adolescència de la ciutat. Tot i que es calcula que l'adolescència va dels 12 als 16 anys, aquests espais també atendran a joves de fins a 20 anys.

Dos tipus de centres

Per posar en marxa aquest servei, es crearan dos tipus de centres. Els primers, dirigits als adolescents, són els centres 'Aquí t'escoltem', espais d'escolta activa on els nois trobaran informació i assessorament relatiu a qüestions que poden anar des de la feina o els estudis fins a la salut o les relacions sexuals. També poden rebre suport psicoeducatiu o participar en activitats dirigides a millorar les seves habilitats i capacitats per afrontar aquest moment vital.

De fet, des del mes de maig, l'Espai Jove Garcilaso ja ha ofert aquest servei en forma de prova pilot. Es té previst afegir dos centres més al servei el 2014 i un més cada any fins al 2017, en diferents equipaments juvenils de la ciutat.

L'altre tipus de centre que es posarà en marxa serà el destinat a famílies amb fills adolescents. Se situarà a l'edifici del Centre Cívic La Sedeta, al districte de Gràcia, i entrarà en funcionament a mitjans del 2015. Aquí, a banda d'informar i assessorar tant les famílies com els joves que s'hi adrecin per iniciativa pròpia, s'impartiran tallers, tertúlies i grups d'ajuda per facilitar la comunicació o gestionar els conflictes, entre altres qüestions.

stats