Societat 21/05/2021

Barcelona permet pagar el bitllet senzill amb targeta a dues línies de bus

El nou sistema s'ha implantat a les línies V3 i 46 i s'estendrà a tota la xarxa els pròxims sis mesos

Ara
2 min
Només cal apropar la targeta el lector per comprar i validar el bitllet.

BarcelonaA partir d'aquest divendres, els usuaris de les línies V3 (Zona Franca - Can Caralleu) i 46 (Aeroport - Plaça d'Espanya) podran comprar el bitllet senzill a bord directament amb targeta bancària. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el nou sistema permet pagar també amb dispositius mòbils o rellotges intel·ligents, vinculats a qualsevol targeta bancària de qualsevol banc del món. Només s'ha d'acostar la targeta al lector de les màquines situades al costat del seient del conductor.

La mesura s'ha implantat, en una fase inicial, en aquestes dues línies que inclouen uns 30 vehicles i 20.000 viatgers diaris –segons xifres d'abans de la pandèmia– i s'espera que s'estengui a tota la xarxa de busos de TMB els sis mesos vinents. El projecte requerirà una inversió d'1,4 milions d'euros i pretén donar més facilitats a les persones que no són usuàries habituals del servei, que pugen sense abonament i que arran de la pandèmia havien de baixar del bus per comprar un bitllet.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, provant el nou sistema de pagament amb targeta.

Distància i menys temps d'espera

Amb el nou sistema s'aconsegueix mantenir la distància amb el conductor, així com escurçar el temps que els autobusos s'estan aturats a les parades per la gestió de bitllets. Abans de la pandèmia es podia comprar el bitllet amb efectiu al mateix bus, però, en el marc de les mesures sanitàries, es va suspendre la venda de bitllets a qui puja sense títol. Això va portar TMB a incorporar l'opció de comprar i validar els bitllets a través del mòbil, que es pot fer des del juny del 2020 amb un codi QR que hi ha a tots els busos.

Segons explica TMB, la implantació del nou format de pagament és un pas més en la transformació que vol impulsar l’ATM i que inclou la implantació de la T-Mobilitat, un nou títol de transport amb tecnologia contactless, que es començarà a provar a finals de juny.

stats