Societat 30/08/2016

Barcelona: Quatre milions d'euros per netejar pintades i cartells

L'Ajuntament treu a concurs un contracte de gairebé 12 milions d'euros per netejar els carrers fins al 2019

Europa Press
1 min
Una de les pintades que esborren els serveis de neteja municipals

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona es va gastar l'any passat 3,9 milions d'euros per netejar els 494.270 metres quadrats de pintades i cartells distribuïts pels carrers de la ciutat. El consistori ha licitat el nou contracte de neteja fins al 2019 per 11,8 milions.

L'any passat van treballar, de mitjana, 34 equips de neteja. Com a novetat, enguany el consistori ha elaborat un contracte per fomentar el treball de persones amb dificultats d'inserció.

Cada vegada que un dels tècnics detecta una pintada, obre una fitxa i documenta la situació abans i després de la neteja. La majoria s'esborren entre dos i tres dies després de detectar-les, tot i que les ofensives o les que es fan després de manifestacions s'eliminen immediatament.

El director de Neteja i Gestió de Residus, Carlos Vázquez, ha explicat que "es respecten" els grafits fets sobre espais autoritzats. Tampoc es netegen les pintades sobre persianes, portes d'establiments, habitatges o caixers, perquè es tracta d'espais privats.

Per esborrar les pintades s'utilitza pintura, productes químics biodegradables i aigua a pressió. L'any passat es van fer 248.439 actuacions.

stats