CIUTATS
Societat 07/12/2010

La campanya 'Barcelona posa't guapa' ha rehabilitat en 25 anys un de cada tres edificis de la ciutat

Els districtes de l'Eixample, Ciutat Vella i Gràcia han estat els més beneficiats. L'alcalde, Jordi Hereu, defensa la vigència d'aquest model per rehabilitar el patrimoni

Carles Arbolí
1 min
Una de les façanes rehabilitades a través de 'Barcelona posa't guapa'

BarcelonaLa campanya Barcelona posa't guapa va néixer l'11 de desembre de 1985 i des d'aleshores ha permès la rehabilitació de gairebé 27.000 edificis, del total de 86.744 que hi ha a la ciutat. A la pràctica, això vol dir que un de cada tres blocs d'habitatges de la capital catalana han patit algun procés de reforma, rehabilitació o millora al llarg dels darrers 25 anys. L'alcalde, Jordi Hereu, defensa la validesa d'aquest model que ha suposat en aquest període una inversió pública de 100 milions d'euros, per finançar actuacions en edificis que han sumat prop de 700 milions. "El concepte guapa s'ha anat nodrint d'altres conceptes dins una campanya que es va crear per estimular la rehabilitació patrimonial, l'endreça de l'espai públic i la difusió de la ciutat", assenyala Hereu.

Per districtes, els que han tingut un major nombre d'actuacions han estat, per aquest ordre, els de l'Eixample, Ciutat Vella, Gràcia, Les Corts, Sarrià, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Hirta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha avançat que en els propers mesos s'actualitzarà l'ordenança municipal d'usos del paisatge urbà per adaptar-la a les necessitats urbanístiques actuals. "Hem de mantenir la idea que el paisatge urbà forma part de l'urbanisme de Barcelona.

Barcelona posa't guapa es va centrar, en la seva primera etapa, a primar la millora estètica dels edificis de la capital catalana, però amb el pas dels anys ha anat incorporant altres programes d'ajuda enfocats a aspectes de sostenibilitat i accessibilitat. En aquest sentit, actualment es tramiten uns 2.000 expedients a l'any. "Això ens ha de fer veure que la davallada del sector de la construcció té una sortida en potenciar el concepte de la rehabilitació", considera l'alcalde barceloní.

stats