Societat 18/10/2014

Barcelona, de rosa contra el càncer de mama

Edificis emblemàtics de Barcelona llueixen una il·luminació especial amb motiu del Dia Internacional contra la malaltia

Acn
2 min
La façana principal de la Casa Gran, de rosa aquest dissabte / ACN

BarcelonaUna vintena d'edificis emblemàtics de Barcelona s'han il·luminat de color rosa aquest dissabte a les 8 del vespre amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d'octubre. Entre els immobles que s'han afegit a la campanya 'Suma't al rosa', impulsada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), hi ha la Sagrada Família, la Casa Batlló o la Torre Agbar. La gerent de l'AECC, Àngela Sánchez, ha recordat que un 20% de les dones que pateixen aquesta malaltia "no sobreviuen". Enguany, per reduir aquest percentatge i conscienciar la població de la malaltia, l'AECC ha apostat per vendre 10.000 ulleres solidàries, els diners es destinaran a la investigació de la malaltia.

Coincidint amb el Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que se celebra el dia 19 d'octubre, l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha posat en marxa durant aquest mes una campanya per lluitar contra la malaltia, conscienciar la població de la importància de la prevenció i recaptar fons per a la investigació i les ajudes als malalts.

Nit màgica

Aquest dissabte s'ha celebrat la 'Nit màgica', que ha il·luminat de color rosa algun dels edificis més emblemàtics de la ciutat: la Sagrada Família, l'Ajuntament de Barcelona, El Molino, la Casa Batlló, la Torre Agbar, el Palau Robert, la Font de Passeig de Gràcia, el Palauet Living, el Círculo Ecuestre, la Fundació Suñol, el Hard Rock Café, el Corte Inglés de Diagonal, la Torre Mapfre, la Clínica Sagrada Família (que té la façana de rosa des de dijous i l'hi mantindrà fins dijous que ve), el Centre Diagnostico Dr. Manchón, l'Ànima i els hotels Abac i Majestic. Aquest any, el tret de sortida d'aquesta Nit Màgica s'ha fet des de la Plaça de Sant Jaume, on s'ha instal·lat un punt d'informació de l'AECC-Catalunya contra el Càncer i on s'ha fet una Ballada de Swing Solidària.

Diumenge es farà la tradicional Cursa de la Dona, que ja té totes les inscripcions exhaurides. La competició omplirà els carrers de Barcelona de dones que corren per una mateixa causa, la lluita contra el càncer de mama.

Un dels objectius principals de la campanya 'Suma't a l'AECC, suma't al rosa' és recaptar diners que l'associació destinarà a campanyes de prevenció, projectes d'investigació i ajudes als malalts i les seves famílies. Per això, l'AECC Catalunya contra el Càncer ha posat a la venda 10.000 ulleres de sol que es poden adquirir per 5 euros en diversos punts de la ciutat.

La prevenció, clau

L'AECC-Catalunya contra el Càncer ha insistit que la prevenció és clau, ja que un diagnòstic precoç de la malaltia incrementa la supervivència de les afectades. Generalment es recomana realitzar mamografies periòdiques –cada dos anys– a partir dels 45-50 anys, però un estudi de l'associació revela que un 14,6% de les dones catalanes no es fan aquesta prova perquè la consideren dolorosa i desagradable.

En aquest sentit, la gerent de l'AECC, Àngela Sánchez, ha recordat que "tot i que és un càncer que té una altíssima supervivència encara no podem defallir". "Hi ha un 20% de dones que malauradament no sobreviuen a aquesta malaltia", ha alertat Sánchez, que ha assegurat que "ho podrem aconseguir fomentant la recerca en càncer i a través de la mamografia i l'autoexploració".

stats