SOCIETAT
Societat 04/05/2013

Barcelona posa en marxa un segon centre d'acollida per a desnonats

Està destinat a acollir temporalment a persones soles o a parelles sense fills a càrrec que han patit un desnonament i que no tenen expectatives d'aconseguir un habitatge estable de manera immediata

Efe
1 min
La PAH convoca manifestacions en una cinquantena de ciutats.

BarcelonaBarcelona ha posat en marxa aquest dissabte el segon centre d'allotjament temporal per a persones desnonades finançat per l'Ajuntament de la ciutat, que està ubicat en el districte de Sarrià-Sant Gervasi i compta amb 60 habitacions.

En un comunicat, el consistori ha precisat que es tracta d'un centre destinat a acollir temporalment a persones soles o a parelles sense fills a càrrec que han patit un desnonament i que no tenen expectatives d'aconseguir un habitatge estable de manera immediata.

El Centre d'Allotjament Temporal Hort de la Vila serà gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials i està pensat per a estades de tres mesos, encara que amb possibilitat de prorrogar-les segons la valoració de les necessitats de cada persona.

El centre, que a més d'aquestes habitacions disposa també de menjador, cuina, zona d'ordinadors i altres espais comuns, ha requerit una inversió d'1,38 milions d'euros per part de l'Ajuntament de Barcelona.

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que aquest dissabte ha visitat el centre acompanyat per Pascual Piles, superior provincial de Sant Joan de Déu, ha ressaltat que el consistori treballa "per donar resposta a les noves necessitats socials a través de la col·laboració amb les entitats".

El primer centre d'aquest tipus finançat per l'Ajuntament de Barcelona està al barri de Navas, un equipament que ofereix acolliment a famílies i a gent gran que han patit un desnonament.

stats