Societat 03/08/2021

Barcelona tindrà 11 agents TIC per assessorar la ciutadania en la gestió de tràmits digitals

L’Ajuntament va engegar la iniciativa amb sis agents al setembre i ara n’hi afegirà cinc més per poder cobrir més barris

Ara
2 min
Un Agent TIC fent un assessorament

BarcelonaBarcelona amplia a 11 el nombre d’agents TIC, un equip d’assessors que acompanyen persones que tenen dificultats per fer tràmits digitals en qualsevol administració. Aquestes dificultats poden tenir a veure tant amb la falta de connectivitat com amb no tenir els dispositius o coneixements que fan falta. El servei es va estrenar el setembre de l’any passat amb sis agents i ara l’Ajuntament de Barcelona ha decidit incorporar-n’hi cinc més.

La iniciativa forma part de la voluntat d’”adaptar una política pública contra la desigualtat, com és el Pla de Barris, per afrontar, també, la bretxa digital", ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital i Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet. A més, s’inclou dins el Pla de Xoc d’Inclusió Digital.

Bonet ha recordat que la pandèmia ha fet més visible diversos problemes, entre els quals la bretxa digital. Segons ha explicat, és vital fer-hi front perquè “l’ús de les tecnologies digitals cada vegada serà més empoderador a tots els nivells”. De fet, considera que “l’accés a internet i les tecnologies digitals han de ser un dret” per a tots els ciutadans. Ha recordat que cada cop més tràmits, com demanar els ERTO o l’ingrés mínim vital, es fan telemàticament i és vital per a les persones tenir-hi accés.

Bonet ha valorat positivament l’experiència, que des del setembre fins al juny va atendre 8.031 persones i va donar suport a fer un total de 13.800 tràmits. També ha servit per dibuixar el perfil de les persones que necessiten aquest suport: un 57% són dones i la major part tenen entre 25 i 55 anys. A més, el 82,6% tenen estudis primaris o secundaris.

Aquest assessorament s’oferia als barris del Raval, el Besòs i el Maresme, Trinitat Vella, Trinitat Nova, la Zona Nord i la Marina. Ara, a més, s'estendrà al Bon Pastor i Baró de Viver, el Carmel i Can Baró, la Prosperitat i Verdun, el Poble-sec i el Turó de la Peira i Can Peguera.

stats