SOCIETAT
Societat 05/05/2013

Barcelona torna a sorprendre

Els castellers de la ciutat comtal han carregat el primer cinc de vuit de l’any a Cerdanyola

Efren Garcia
3 min

Cerdanyola del Vallès @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Quan tothom mirava al sud, els Castellers de Barcelona han tornat a donar la sorpresa carregant el primer castell de la gamma alta de vuit de l’any. Els camises vermelles han coronat el cinc de vuit i han deixat molt bones sensacions a Cerdanyola del Vallès. Les colles tarragonines, les vallenques i els Minyons de Terrassa han posat la resta completant castells de vuit a la zona tradicional. Amb grans castells arreu del país, la temporada està ja llençada i res no la podrà aturar. El calendari pren una nova perspectiva gràcies al cinc de vuit dels barcelonins que, sense cap mena de dubte, afegirà pressió a les colles grans del panorama casteller.

Arriba la gamma alta de vuit

Els Castellers de Barcelona van plantar-se a les portes del cap de setmana anunciant la Festa Major del Roser a Cerdanyola del Vallès com una passa més per a consolidar els castells bàsics de vuit a l’espera de fer el salt als de la gamma alta. L’espera, però, ha estat inexistent ja que els camises vermelles s’han atrevit amb el primer castell de la gamma alta, el cinc de vuit, que ha cedit quan descarregaven. Tot i la llenya, no s’han fet enrere i han completat també el tres i el quatre de vuit. Els Castellers de Terrassa han tornat a exhibir el seu dos de set però només l’han pogut acompanyar dels bàsics de set mentre que els locals, els Castellers de Cerdanyola, han descarregat el tres de set amb el pilar i han provat sense èxit el cinc de set. Els del Vallès no assoleixen el cinc de set des del 2009 i la llenya els ha obligat a finalitzar la diada amb castells de sis pisos.

Quatre castells de vuit a Perafort

Amb poc més de 700 habitants, la petita localitat de Perafort, és famosa per allotjar una de les estacions del tren d’alta velocitat de l’AVE, però des de fa un parell d’anys la seva diada castellera comparteix protagonisme gràcies als èxits aconseguits per les colles dels Minyons de Terrassa i la Joves Xiquets de Valls. Totes dues formacions han descarregat avui els dos castells bàsics de vuit, si bé els Minyons han arrodonit la diada amb el dos de set mentre la Colla Joves ho feia amb el cinc de set. La Joves deixa així la clàssica de castells de vuit per més endavant. Les dues colles grans han estat acompanyades, per primer cop, pels Nens del Vendrell i han completat així el cartell més tradicional de jornada castellera amb tres formacions a plaça. Els vendrellencs han descarregat el quatre de set amb el pilar i tot i provar el cinc de set l’han hagut de desmuntar.

Els Xiquets ja estan a punt

A Tarragona, els Xiquets de Tarragona han tornat a lluir durant la diada castellera organitzada al Port de la ciutat. Han descarregat el segon carro gros de l’any i el dos de set, un castell que ja havien assolit en les dues primeres cites del calendari. Han tancat la diada descarregant el cinc de set. Els matalassers portent tres dosos de set en tres diades i després del segon carro gros es troben en una bona situació per provar la primer clàssica de l’any. No han tingut tanta sort els Moixiganguers d’Igualada que han hagut de desmuntar el quatre de set a primera ronda i tot i repetir-lo amb èxit no han passat del quatre de set amb agulla que ha estat al final la seva màxima estructura.

Festa Jove de futur

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va organitzar dissabte tota una jornada festiva amb l’objectiu de donar a conèixer la colla i el fet casteller a la ciutat. Tallers de maquillatge, de tatuatges, inflables, jocs per la mainada, vermut i xocolatada popular van esdevenir la prèvia d’una diada castellera d’alta intensitat. En solitari, els castellers de Jordi Sentís van descarregar els dos castells bàsics de vuit i els van acompanyar dels dos castells de gamma alta de set que haurien de suposar el futur de la colla, el quatre amb el pilar i el cinc de set. L’èxit del programa de la Jove consolida la jornada en el calendari tarragoní.

stats