Barcelona tornarà a tancar les platges si hi ha aglomeracions

La ciutat descarta utilitzar càmeres i controlarà els aforaments amb un equip d'informadors

ARA
1 min
Dos dels informadors municipals a les platges de Barcelona

BarcelonaArriba el bon temps i l'Ajuntament de Barcelona activa, per segon any, el seu protocol de platges adaptat a la situació de pandèmia, amb l'objectiu de tancar-les si s'hi acumula massa gent. Si l'any passat utilitzava videosensors per fer el seguiment dels nivells d'ocupació de cada platja, ara ja ha desplegat informadors perquè en regulin l'aforament. El consistori ha decidit prescindir de les càmeres que calculaven l'ocupació aproximada i aposta perquè siguin els informadors els que mesurin, a peu de sorra, el grau d'afluència de les platges, que igualment es podrà consultar a través de la pàgina web.

La recomanació municipal és consultar aquesta web abans de fer el desplaçament cap a qualsevol platja. Quan l'aforament superi el 60%, es recomanarà anar a una altra platja i quan ja passi del 80% –i quedi pintada de vermell– els accessos es tancaran. La temporada 2020, de juny a setembre, es va tancar 38 vegades alguna de les platges de la ciutat.

Patrícia Giménez, directora de platges, ha explicat que la regulació està pensada en un context de tornada a la "normalitat" i creu que el protocol que es planteja per a aquest estiu és suficient, segons recull l'ACN.

Ara hi ha vuit informadors, 24 controladors d'accessos i dos coordinadors, però a finals de maig l'equip d'informadors s'ampliarà fins a 22. D'altra banda, el consistori vol "compatibilitzar" els usos esportius amb altres usos a les platges i ha delimitat zones en quatre platges de la ciutat per fer esport: Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell.

stats