Societat 16/11/2016

L'Ajuntament de Barcelona adjudica la telefonia a Vodafone i el servei d'internet a Telefónica

El govern de Colau exigeix a Vodafone que inclogui en el seu catàleg telèfons mòbils de comerç just, coneguts com a 'fairphones'

Ara
1 min
Fairphone 2,  el mòbil menys insostenible de tots

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a Vodafone els serveis de telefonia i a Telefónica els d'internet, en el marc del nou contracte de telecomunicacions del consistori, que té una durada de dos anys i suposarà un import anual de 2.853.845 euros l'any (5.707.689,94 per un període de dos anys), fet que suposa un estalvi del 29,5% en la factura respecte als contractes vigents, segons ha explicat aquest dimecres el consistori. La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció ha designat les empreses adjudicatàries amb els vots a favor de Barcelona en Comú, PSC i CiU, en contra d'ERC i CUP i l'abstenció de Ciutadans i PP.

Com a novetat en les condicions del contracte, l'Ajuntament obliga les empreses adjudicatàries a garantir el compliment de condicions laborals dels seus treballadors i de les empreses subcontractades. A més, a l'operadora encarregada del servei de telefonia mòbil (Vodafone) li exigeix també que inclogui al seu catàleg terminals mòbils de comerç just, més coneguts com a 'fairphones'. Així mateix, segons el consistori, és d’obligat compliment la normativa internacional en matèria de drets humans, amb especial incidència en la protecció del treballador i la infància i s’obliga les operadores a informar de la procedència dels equips i elements electrònics.

A més, el nou contracte incorpora millores com la gratuïtat del servei d'atenció ciutadà, el 010, a partir del primer trimestre del 2017; el servei wifi en tota la xarxa d'autobusos i l'ampliació de la qualitat i la seguretat en els serveis.

stats