Barcelona

Colau urgeix Collboni a detallar l'oferta de coalició a Barcelona: "No li donarem un xec en blanc"

Defensa un pacte a tres bandes sobre els pressupostos incorporant ERC a la negociació

Ara
2 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Port de Barcelona. Imatge del 8 de juny del 2022

BarcelonaL'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau ha urgit el nou alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, a concretar la seva proposta de coalició, ja que sense un acord de govern, ha advertit, no hi haurà suport dels comuns als pròxims pressupostos municipals. "No li donarem un xec en blanc", ha dit en una entrevista amb Efe. La líder del grup de Barcelona en Comú a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que Collboni ja sap que "ara cal guanyar l'alcaldia" demostrant "lideratge" i aclarint "quin model de ciutat té".

"Ell sol no pot governar, amb deu regidors és impossible governar Barcelona, ni aprovar pressupostos, ni fer res". I, encara que "pot aguantar uns mesos, haurà de fer pactes" i haurà d'"escollir entre el model de ciutat de JxCat i Xavier Trias" o el d'un "pacte d'esquerres", ha recalcat l'exalcaldessa. Aquesta mateixa setmana, Colau, segons ha dit, ha traslladat al nou alcalde el missatge que els pactes d'esquerres "no cauen del cel", i que "s'han de guanyar".

La líder dels comuns ha recalcat que no té sentit "facilitar uns pressupostos" a Collboni i que després faci acords amb JxCat: "Tenim prou experiència per no caure en aquest error". Així doncs, ha apressat l'alcalde perquè aclareixi cap on s'inclina.

"Hem votat Collboni com el mal menor"

"Hem estat molt honestos i transparents, hem votat Collboni com a mal menor i per defecte" i "ell sap que va sortir elegit alcalde a l'últim minut", ha assenyalat Colau en l'entrevista. Ara els comuns esperen la proposta de coalició per a un govern "estable, fort i amb una àmplia majoria" per poder tirar endavant els pressupostos i les inversions a la ciutat. De moment, segons la portaveu dels comuns, les primeres decisions del govern socialista han estat projectes que havien engegat ells. "Ha anat anunciant coses que ja havíem treballat en el govern anterior, però una ciutat no es pot governar per inèrcia", ha afegit.

Sobre el calendari, Colau ha recordat que els pressupostos s'han de començar a negociar al setembre i, per això, creu que abans d'obrir aquesta carpeta s'haurà de tancar la del govern de coalició tornant de les vacances d'agost. L'exalcaldessa no tira la tovallola d'una coalició d'esquerres i, per arribar a la majoria absoluta, confia en poder sumar ERC a un hipotètic pacte. Ella assegura que veu els republicans "clarament disposats a parlar" i avança que plantejarà un pacte de pressupostos a tres bandes entre els tres partits.

stats