Transports públics

Un 'exèrcit' de grafiters assalten el metro de matinada

Els Mossos detenen 14 dels participants en un acte que TMB descriu com "l'atac de vàndals més gran de la història"

ARA
2 min
Els grafiters en plena actuació pintant els grafitis amb els esprais.

BarcelonaPerfectament organitzats, una seixantena de grafiters han assaltat aquesta matinada l'estació de la Vall d'Hebron de la línia 5 del metro, on han agredit un vigilant de seguretat i han pintat quatre trens que estaven aturats a l'andana. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que denunciarà penalment les 62 persones que han participat en el que l'empresa pública ha descrit com "l'atac de vàndals grafiters més gran de la història". Els Mossos d'Esquadra han detingut 14 d'aquests grafiters, i es calcula que les destrosses materials ocasionades per l'acció s'eleven fins als 50.000 euros aproximament.

Els grafiters han entrat en grup a l'estació trencant la porta i fent malbé la barrera de validació dels tiquets i les càmeres de seguretat, que han pogut captar imatges de la seva acció de vandalisme. Un cop a dins han pogut accedir a l'andana, on han colpejat un agent de seguretat privada que vigilava la instal·lació i, armats amb esprais i amb el cap i la cara coberts amb caputxes i mocadors, han pogut pintar els trens que estaven aturats a l'andana esperant l'inici del servei diari.

A causa de l'incident, els quatre trens pintats han hagut de ser retirats, cosa que ha provocat afectacions al servei i ha fet que els usuaris haguessin d'esperar els combois més temps del que és habitual.

Els grafiters entrant a la carrera a l'estació de Vall d'Hebron.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha condemnat durament aquest atac afirmant que “aquestes actuacions de vandalisme posen en perill la integritat física dels vigilants de seguretat del metro, i alhora creen un greu perjudici a la ciutadania degradant un servei essencial com és el transport públic i generant un cost de diners públics totalment injustificat”. En aquest sentit, ha assegurat que s'actuarà "amb la màxima contundència i determinació" per evitar que es tornin a repetir situacions semblants.

En un comunicat, TMB ha lamentat que, malgrat els esforços que es dediquen a lluitar "contra el vandalisme grafiter", que han permès reduir a la meitat el nombre de metres quadrats pintats i el cost econòmic durant el primer semestre d'aquest any, encara es produeixen actes com el d'aquesta matinada.

stats